Kek için öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri sırayla ekleyip akışkan bir hamur elde edecek şekilde karıştırın.
Son olarak iri çekilmiş ceviz ve kuru incirleri yıkayıp küp şeklinde doğrayın ve ekleyin.
Elde ettiğiniz kek hamurunu yağlanmış kare veya dikdörtgen kek tepsisine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Muhallebisi için süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alıp orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Kıvam alıp koyulaştıktan sonra ocaktan alın. 1 paket vanilya ekleyip karıştırın. Muhallebiyi soğumaya bırakın.
Biraz soğuduktan sonra 1 paket krem şantiyi ekleyip pürüzsüz olacak şekilde mikser yardımıyla çırpın.
Şerbeti için sıcak suyun içinde kahve ve şekeri eritin.
Pişen keki fırından alıp ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerinde kürdan ile delikler açın. Hazırladığınız şerbeti kekin üzerine gezdirin.
Kek şerbetini iyice çektikten sonra hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine döküp yayın. Son olarak hindistan cevizi ve incir parçaları ile süsleyip servis yapın.