IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ilkim

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Eylül 2022, 12:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tantuni tarifi yapılışı ve malzemeleri




Tantuni tarifi
İyi akşamlar kıymetli takipçiler incinin mutfağı bugün sizlere mersin yöremizin meşhur tantuni tarifi ni paylaşacak tantuni eti, tavuk ciğer le yapılan kebap olup damaklara lezzet bırakır, bizlerde sizler için tantuni tarifi nasıl yapılır, pratik olarak anlatacağım aşağıda tantuni tarifi, tantuni yapılışı, tantuni malzemeleri sıra ila açıkladım, incinin mutfağı yemek tarifleri yemek çeşitleri ile paylaşımlarına devam edecektir, bizleri siyahinci web sitemizden canlı olarak takip edebilir isterseniz sohbet odaları ile sohbetlerimize katılabilirsiniz, tantuni tarifi ile yazımıza devam edelim ne dersiniz arkadaşlar.

Tantuni malzemeleri
Lavaş
350 gram dana antrikot
2 bardak su
1 adet soğan
Çeyrek çay kaşığı sumak
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Yarım limon
Karabiber
Pul biber ya da kırmızı toz biber
Tuz
Zeytinyağı
Tantuni Yapılışı
Öncelikle etinizi yarım parmak boyutunda, ince şeritler halinde doğrayın.
Doğramış olduğunuz eti iki bardak kadar su ile haşlamaya bırakın.
Et ilk Diriliğini bırakıp hafiften rengi dönünceye kadar pişmeye bırakın.
1 adet soğanı ince piyazlık olacak şekilde doğrayın ve küçük bir kaba alın.
Soğanınıza çeyrek çay kaşığı kadar sumak ekleyerek hafif ovup karıştırın.
Biraz pul biber ve limon ekleyip harmanladıktan sonra dinlenmeye bırakın.
Tavanızı ocağa alıp ısıtın ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağı yerine ayçiçeği yağı ya da pamuk yağı da kullanabilirsiniz.
Isınan yağınızın üzerine suyunu iyice süzmüş olduğunuz etinizi ilave edin ve karıştırıp kavurun.
Biraz kavurduğunuz etin üzerine et suyunuzdan iki kepçe kadar ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken etinize tekrar et suyundan ekleyin. Bu işlemi etleriniz yenecek yumuşaklığa gelene kadar tekrar edin.
İyice renk alan ve yumuşayan etinizin üzerine bir yemek kaşığı kadar yağ ekleyin ve biraz daha kavurun.
Pişen etinize damak zevkinize göre karabiber, tuz, pul biber ya da kırmızı toz biber ekleyerek tatlandırın.
İki adet domatesi küp küp doğrayın ve ardından ete ekleyip 30 saniye kadar kavurup ocağı kapatın.
Beklemeye aldığınız soğanın içine doğradığınız maydanozu ekleyerek karıştırın.
Lavaşınızı ne kadar ince seçer ve ne kadar ıslatırsanız lezzeti o derece artar. Bir tane lavaşı alıp tavanın üzerine kapatarak bir yüzünü etli harcınızla iyice ıslatın.
Tezgâha aldığınız lavaşın üzerine etli harcınızı uzunlamasına ekleyin.
Ardından önceden hazırlamış olduğunuz soğan ve maydanozlu karışımınız ilave edin.
Dilerseniz domatesi tavadaki etli harç ile pişirmeyip lavaşın içine çiğ halde de koyabilirsiniz.
Tüm malzemeleri eklediğiniz lavaşınızı ince bir şekilde sarın ve ardından ortadan ikiye katlayın. Tantuniniz servis edilmeye hazır.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 15 Eylül 2022, 14:01   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tantuni tarifi yapılışı ve malzemeleri




iyi giderdi simdi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pastacı kreması tarifi, nasıl yapılır? (Pastacı kreması malzemeleri ve yapılışı) Feronia Pastalar 0 03 Eylül 2022 15:16
Dil Balığı Tarifi Yapılışı PySSyCaT Deniz Ürünleri 0 24 Ocak 2015 21:05
Bal Arısı Kek Tarifi Yapılışı Sue Kek Tarifleri 0 03 Ağustos 2012 14:00
Evde Tantuni Yapım Tarifi Violent Et Yemekleri 0 16 Temmuz 2012 14:41
Elmalı Kek Tarifi Yapılışı AnqeL Kek Tarifleri 0 15 Mart 2012 17:13