06 Eylül 2014, 23:24 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Keşkekli Kuzu Tandır Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 1 adet bütün kuzu kol 1 adet kuru soğan 1 baş sarımsak 1 dal taze kekik 1 adet havuç 1 adet yeşil elma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Buğday keşkeği için: 200 gram buğday 2 adet kuru soğan 5 diş sarımsak 3 su bardağı et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı krema 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber NASIL YAPILIR? Kuzu kolu pişirme için; kuru soğanı, baş sarımsağı, havucu ve yeşil elmayı gelişigüzel, iri parçalar halinde doğrayın. Fırın tepsisine aldığınız sebzeleri, taze kekik, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Üzerine yıkayıp, kuruladığınız bütün kuzu kolu yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2,5 saat, et lime lime olana kadar pişirin. Bir gece önceden şişmesi için suda beklettiğiniz buğdayın suyunu süzün, durulayın. Et suyu ile birlikte buğdaylar açılıp, yumuşayana kadar haşlayın. Kuru soğan ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Doğradığınız soğan ve sarımsakları 2- 3 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiberi katın. Et suyunda haşladığınız buğdayları fazla suyu kaldıysa süzdükten sonra kavrulmakta olan soğanlara ekleyin. Suyunu çeken buğday keşkeğine kremayı ilave edin ve karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Sebzelerle birlikte pişen bütün kuzu kol etini kemiklerinden ayırın. Bir çatal yardımıyla etleri uzun ince şeritler halinde ditin. Servis tabağına aldığınız keşkeğin üzerine tandır gibi pişen kuzu etini ekledikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinize ikram edip, onların da fikirlerini alın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
06 Eylül 2014, 23:31 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Keşkekli Kuzu Tandır @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geldim sofrayı kur Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
Etiketler |
keşkekli, kuzu, tandır |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hayır da, şer de Allah’tandır | Ecrin | Genel İslami Konular | 0 | 16 Temmuz 2013 02:09 |
Tandır çorbası (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:21 |
Tandır Nedir? | Lady | Merak Ettikleriniz | 1 | 07 Ocak 2011 22:09 |
Tandır kebabı (burdur) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 14:45 |