25 Şubat 2014, 12:41 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Yarım su bardağı aşurelik buğday 500 gram kuşbaşı kuzu eti 8 adet taze kuşkonmaz 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 adet kırmızı biber 1 adet sarı biber 2 adet yeşil sivri biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağı sıcak su Tuz, karabiber Hazırlanışı: Buğdayı bir gece önceden bir taşım kaynatıp ertesi gün suyunu süzün. Yeniden su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Kuşkonmazları temizledikten sonra ister buharda ister suda haşlayın. Tencereye kuzu etlerini koyup saldıkları suyu çekene kadar pişirin. Üzerlerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Biber salçasını, dilimlenmiş havuç, haşlanmış bezelye ve doğranmış renkli biberleri ekleyip bir iki kere karıştırın. 1 cm uzunluğunda doğradığınız haşlanmış kuşkonmazları da ilave edin. Haşlanmış buğdayla beraber sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra sebzeler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
buğdaylı, kuzu, kuşkonmazlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Buğdaylı Yaz Çorbası | N999 | Çorbalar | 0 | 23 Mayıs 2012 04:16 |
Kuşkonmazlı Dil Balığı | Liaaa | Deniz Ürünleri | 0 | 18 Şubat 2012 16:18 |
Kuzu Kulağı - Kuzu Kulağı Nedir- Kuzu Kulağı Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 18:33 |
Buğdaylı Kuzu İncik | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:18 |