IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Şubat 2014, 14:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etli Kapama





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Etlerin kaynaması dışında çok çabuk ve kolay hazırlanan bir tarif olmasının yanında servis ettiğinizde herkesin beğenisini kazanıyor. İsterseniz etleri bir gece önceden haşlayarak zamandan da tasarruf edebilirsiniz.

Bu tarifi isterseniz 6 Adet tavuk incik kullanarak da hazırlayabilirsiniz, tavuk da düdüklüde aynı dakikada pişiyor, alternatif bir tarif olarak aklınızda bulunsun diye yazıyorum. Haydi başlayalım artık;


Malzemeler

700-800 Gram Kapamalık kemikli Kuzu Eti (dar olarak parçalanmış)
6-7 Su bardağı soğuk su
2 Su bardağı pirinç
4 Su bardağı Et suyu
1 Adet orta boy soğan
1 Çay kaşığı karabiber
1/2 Çay bardağı tel şehriye
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Hazırlanışı

Soğuk su, Et ve tuz düdüklü tencereye konur. Buhar boşaltma ventili sonuna kadar açıkken harlı ateşte kaynatılır, fıslama sesi gelince düdüğü kapatılarak en kısık ateşe alınır. Tam 30 dakika sonra lokum gibi pişmiş etlerimiz hazır. (aklımızda olsun; düdüklüyü hemen açmıyoruz, ocağı kapatıp 3-5 dakika soğuması için kenarda bekletiyoruz, sonra düdüğü açılarak basıncı boşaltılıyor ondan sonra açabiliriz)

Pirincimizi (baldo kullandım) yıkayıp süzgeçte bırakıyoruz ki iyice süzülsün.

Ayrı bir tencereye yağı ve soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Tel şehriyeleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Tenceremize pirinci ekleyip 5 dakika kadar karıştırıyor sonra karabiber ve tuzunu koyup ocağın altını kapatıyoruz.

Orta büyüklükte bir borcama her tarafına eşit şekilde yayıp üstlerine etlerimizi sıralayalım. (Eğer etleri beyaz istiyorsanız benim gibi pirincin içine gömün, daha kızarmış istiyorsanız etleri pirincin üzerine gömmeden koyalım, daha üstte kalsın)

4 Su bardağı kaynamış et suyunu etlerin üzerinden yavaş yavaş tepsiye dökelim ve önceden 200 derecede ısıttığımız fırına atalım. Yaklaşık 35 dakikada pişiyor, tabii pirincin cinsine göre de değişebilir, kontrollü olmak da fayda var.

Fırını kapatıp 10-15 dakika kadar demlenmesini bekleyelim ve işte lezzetli kapamamız servis için hazır.
Geriye kalan et suyunun içine tuz ve arpa şehriye ekleyip süper lezzetli bir çorba içmeyi de ihmal etmeyin derim. (Çorba için et suyunu süzmeyi unutmayın bu arada)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
etli, kapama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuzu Kapama diShy Et Yemekleri 0 06 Eylül 2012 18:05
Kapama (balıkesir) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 13:45
Kapama Gözlerini. . Hesna Aşk ve Sevgi Köşesi 2 05 Ağustos 2009 04:05