22 Mart 2011, 12:29
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sahanda Kuzu Pirzola -Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sahanda Kuzu Pirzola -Tarifi Malzemeler: 8 adet kuzu pirzola 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 soğan ( ince doğranmış ) 3 domates ( kuşbaşı ) 1 sivri biber 1 ½ su bardağı su 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1- Geniş bir tencerede yağı orta ateşte eritip önce soğanları 2 dk sonra da biberleri 1–2 dk kavurun. 2- Domates, tuz, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırarak 2 dk daha pişirdikten sonra suyunu koyup kaynatın. 3- Başka bir tavada zeytinyağını kızdırıp pirzolaların her iki yanını 3’er dk sote edin. 4- Pirzolaları tencereye ekleyip tencerenin ağzını kapatın. Pirzolalar yumuşayıp bıçağın ucu rahatça batana kadar 20–25 dk orta ateşte pişirerek sosuyla birlikte servis yapın. |
| |