22 Mart 2011, 12:20
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ciğer Sote -Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ciğer Sote -Tarifi Malzemeler: 500 gr dana ciğeri ( kuşbaşı doğranmış ) 3 çorba kaşığı yağ 1 su bardağı + 1 tatlı kaşığı un ½ su bardağı domates suyu 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı maydanoz ( ince kıyılmış ) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1-Karabiber ile ketçabı karıştırarak ciğerlerin üzerine sürüp una bulayın. 2-Tavada 2 kaşık yağ kızdırıp ciğerleri orta ateşte 2-3 dk kızartarak servis tabağına alın. 3-Tavaya kalan yağ ile 1 tatlı kaşığı un, karabiber, tuzu koyup iyice karıştırın. Yavaşça domates suyu ve şekeri katıp kaynatın. Hazırladığınız bu sosu ciğerlerin üzerine dökerek maydanozla süsleyerek servis yapın. |
| |