22 Mart 2011, 12:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İtalyan Usulü Dana Ciğer Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İtalyan Usulü Dana Ciğer Tarifi Malzemeler
Fırını 180°C ısıtın. Büyük bir tavada 4 çorba kaşığı tereyağını eritin. Köpüklenmesi dinince arpacık soğanı, sarımsak sosu ve taze soğanı ekleyerek 3-5 dk. soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin. Mantarları da katıp 4 dk. hafif kızarana kadar pişirerek, büyük bir kaşıkla bu mantarlı karışımı bir güvece alın. Kalan yağı tavaya koyup orta ateşte eritin. Bütün ciğerleri çevirerek her tarafları pembeleşinceye kadar kızartın. Delikli ve düz bir kepçe ile güvece alın. Domates, domates salçası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup ara sıra karıştırarak kaynatın. Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve maydanozu ekleyip karıştırarak 1 dk. daha pişirin. Tavayı ateşten alıp karışımı güveçteki ciğerlerin üzerine dökün. Hepsini güveçte iyice karıştırın. Fırına sürerek 30-40 dk. ciğerler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Güveci fırından alın, defne yaprağını çıkarıp servise sunun. | |
|
Etiketler |
ciğer, dana, tarifi, usulü, İtalyan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pakistan Usulü Ciğer | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 24 Şubat 2016 15:24 |
Osso Buko (İtalyan Usulü Dana İnciği) | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 07 Şubat 2016 14:49 |
Fransız Usulü Dana Ciğer | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Mart 2014 08:57 |
İtalyan Usulü Tavuk Tarifi | Sevda | Dünya Mutfakları | 0 | 02 Nisan 2011 07:04 |