IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By YapraK

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Ocak 2010, 18:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arpacık Soğanlı Yahni




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:

*
200 g arpacik sogan (kabuklari soyulmus)
*
500 g kusbasi et
*
3 dis sarmisak (kabuklari soyulmus)
*
1/2 c.b. sirke
*
2 y.k. tereyagi (veya zeytinyagi)
*
1,5 - 2 s.b. sicak su
*
1'er c.k. tarcin, yenibahar, kimyon
Yapilisi:
1.
Tencereye yagi alip eritin, etleri tencereye alip saldigi suyunu cekene kadar kavurun. Sogan ve sarmisaklari da tencereye ekleyip pembelesinceye kadar kavurmaya devam edin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2.
Baharatlari ve sirkeyi ekleyip bir sure daha kavurun. Suyunu koyup cok kisik ateste, tenceredeki su biraz katilasip sos kivamina gelinceye kadar pisirin. Sicakken pilav ile birlikte servis yapin. Afiyet olsun!

4 kisilik
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet Mobil Chat
Alt 25 Şubat 2012, 02:47   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Arpacık Soğanlı Yahni




Arpacık Soğanlı Yahni


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

400 gram arpacık soğan
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
Yeteri kadar sıcak su
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

Yapılışı

Eti yıkayıp bir tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekene kadar, orta ateşte kapağı kapalı pişirin. Üzerine soyulmuş soğan, tereyağı ve salçaları ekleyin. Birlikte 5 dakika sote edin. Soğanların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Et yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Birkaç dakika daha pişirip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
arpacik, arpacık, soğanlı, soganli, yahni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arpacık SoğanLı Köfte Sarya EylulFM Paylaşım 0 25 Mayıs 2023 19:39
Arpacık soğanlı et tarifi Sarya Et Yemekleri 0 24 Ocak 2023 16:55
Arpacık Soğanlı Sarmısaklı Et Elysian Et Yemekleri 0 26 Şubat 2014 12:26
Arpacık Soğanlı Et Sote Dilara Et Yemekleri 0 23 Nisan 2010 12:19
Arpacık Soğanlı Brokoli YapraK Sebze Yemekleri 0 27 Aralık 2009 02:26