IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Feronia
  • 2 Post By Çebihan

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2022, 06:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Javelinler Türkiye'nin burnunun dibinde!




Javelinler Türkiye'nin burnunun dibinde!

Sınıra yalnızca 4,5 kilometre mesafede teröristlere tanksavar füzeleriyle eğitim veren ABD ordusunun fotoğraflarını, AFP haber ajansı dünyaya servis etti



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye'nin operasyon sinyali vermesiyle dengelerin değiştiği Suriye'de, ABD bir kez daha teröristlerle omuz omuza. İç savaş ülkesi Suriye'ye 2015'te doğrudan asker sokan ABD'nin, halihazırda Suriye'de 900 askeri bulunduğu tahmin ediliyor. Terör örgütü PKK'ya binlerce TIR dolusu silah gönderen Amerikan ordusu, ana üs olarak ise güneydeki El Tanf'ı kullanıyor.

Ankara, yaz mevsimine girilirken Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG'yi hedef alacak yeni bir operasyon yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hazırlıklarımızı tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır" cümlesini kurmasıyla, tüm dünyanın dikkati bir anda Suriye'ye çevrildi.
Agence France-Presse (AFP) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını izleyen üçüncü günde, yani 26 Mayıs tarihinde Haseke'nin doğusundaki petrol bölgesi Rumeylan'da devriye gezen ABD konvoyunun fotoğraflarını servis etti.

Türkiye, halihazırda PKK'nın Suriye uzantısı terör örgütü YPG'nin kontrolünde tuttuğu batıdaki Menbiç'ten doğudaki Kamışlı'ya kadar uzanan sınır hattının teröristlerden tamamen temizlenmesini istiyor. Söz konusu hatta yalnızca Rasulayn ve Tel Abyad arası Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhaliflerin kontrolünde.

ABD'LİLERDEN DEVRİYE, RUSLARDAN PANTSIR

YPG'li teröristler Türkiye'nin operasyonu telaffuz etmesiyle hemen Beşar Esad'dan yardım istedi. Suriye ordu birlikleriyle işbirliğine gideceklerini duyuran YPG'li teröristler, Türkiye'ye yanıt vereceklerini ileri sürdüler.
Haziran ayının ilk günlerinde ABD, Rusya ve Suriye'den peş peşe açıklamalar geldi. Moskova yeni bir operasyondan kaçınılmasını istedi, Şam rejimi lideri Beşar Esad Türkiye'yi askeri karşılık vermekle tehdit etti. Açık şekilde YPG'yi destekleyen Washington ise Suriye'de gerginliğin artmasına karşı olduğunu kaydetti.

Fransız haber ajansı AFP, Türkiye sınırına üç kilometre mesafede yer alan Kamışlı'daki ABD askerlerini fotoğrafladı. YPG'li teröristlerle birlikte Kamışlı'ya bağlı bir köyde görüntülenen Amerikan birliklerinin zırhlı araçlarla devriye gezdiği bildirildi. Bir bölümü rejim güçleri tarafından kontrol edilen Kamışlı, Mardin'in Nusaybin ilçesinin hemen karşısında.

Şam rejimiyle birlikte hareket eden Rus ordusu ise, Türkiye'nin muhtemel harekâtına karşı Kamışlı'ya Haziran ayı içerisinde hava savunma sistemi Pantsir kurdu. Rusya ayrıca, Menbiç, Ayn İsa, Tel Temir ve Aynul Arab gibi yerlerde de asker sayısını artırdı.

ARADA BİRER AY VAR
Temmuz ayına gelindiğinde ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan "ABD, Fırat’ın doğusunu terk etmek durumunda" dedi.

Yazın en sıcak günlerinin yaşandığı Ağustos ayında, AFP foto muhabiri Delil Süleyman Türkiye sınırındaki ABD askerlerine bir kez daha objektifini çevirdi. Kamışlı'da çekilen fotoğrafların alt yazısında, Amerikan askerlerinin Türkiye-Suriye sınırı yakınlarında bulunduğu vurgulandı.

KUŞ UÇUŞU 4,5 KM
AFP'nin Türkiye sınırına kuş uçuşu 4,5 kilometre mesafede bulunan Derik'ten 7 Eylül Çarşamba günü dünyaya servis ettiği fotoğraflar ise, doğrudan terörist eğitimini gösteriyor. ABD askerleri Derik'te YPG'li teröristleri eğitirken, terör örgütünün paçavraları da sahadaydı.

AFP, Amerikan ordusunun Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Operasyonu'nda yer alan birlikleri ile YPG'li teröristlerin birlikte 'tatbikat' yaptığını yazdı. Arapça ismi El Malikiye olan Derik'teki gösteride, ABD ordusuna ait Bradley zırhlı araçları ve mayına karşı üretilen MRAP zırhlı araçları göze çarptı.

AFP'nin karelerinde en dikkat çekici detaylardan biri, Amerikan askerlerinin YPG'lilere Javelin ve AT4 tanksavar füzeleriyle eğitim vermesiydi.

Pentagon, YPG'lileri terör örgütü DEAŞ'a karşı oluşturulan Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Operasyonu için eğittiğini savunuyor. Ancak şu anda etki alanı hayli sınırlı olan terör örgütü DEAŞ'ın elinde bir tank yok.
Rusya'nın saldırması üzerine işgale karşı direnen Ukrayna, şimdiye kadar Batılı ülkelerden binlerce Javelin füzesi aldı. Javelin füzelerinin 24 Şubat'tan bu yana yüzlerce Rus tankını vurduğu biliniyor

milliyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Konu Feronia tarafından (09 Eylül 2022 Saat 06:18 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 09 Eylül 2022, 08:33   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Javelinler Türkiye'nin burnunun dibinde!




abd ikili oynayan müttefik
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Eylül 2022, 08:53   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Javelinler Türkiye'nin burnunun dibinde!




Kadim dost ve stratejik müttefik olduğu içindir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Eylül 2022, 10:07   #4
Çevrimdışı
# Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Javelinler Türkiye'nin burnunun dibinde!




Allah alayına cehennemde firavun ve Hamanla beraber özel yer yapar İnşallah İslam-Türk düşmanı riyâkarlara....

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnsan burnunun bir trilyon kokuyu algılayabildiğini ortaya çıkardı. Violent Sağlık Köşesi 0 21 Mart 2014 23:41
Türkiye'nin dibinde kaç ton altın var? Lucifer Haber Arşivi 0 10 Şubat 2010 22:46