03 Eylül 2020, 21:03 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pucce (İtalyan poğaçası) Malzemeler: -400 gr yulaf unu, -100 gr buğday unu, -1 tatlı kaşığı toz şeker, -1 tatlı kaşığı tuz, -1 paket kuru instant maya, -3 yemek kaşığı zeytinyağı, -750 ml – 1 litre ılık su -Çıtır ekmek olması için 1 çay kaşığı mahlep -Zeytin Nasıl yapılır? -400 gr yulaf unu, 100 gr buğday unu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kuru instant maya derin bir kaba alınarak karıştırılır. -İçerisine kek hamuru kıvamına yakın bir kıvama gelecek ölçüde ılık su eklenerek yoğurulur. -Son olarak 3 yemek kaşığı zeytinyağı da ilave edilerek 1 dk daha yoğurulur. -30 dk-1 saat arasında sıcak bir ortamda hava almayacak şekilde sarılarak bekletilir. -Hamurumuz hazır. Ellerinize yapışmaması için zeytinyağı sürebilirsiniz. Yuvarlak parçalar halinde koparılan hamurlar (içerisine zeytin eklenecekse -ikiye bölünüp çekirdeği çıkarılarak- bu aşamada eklenir) yağlı tepsiye alınır. -180 derece ısıtılmış fırında ekmek olarak tüketilecekse, üzerinin çıtır olması için tepsinin alt katına başka bir tepsi içerisine buzlu su koyulur. Buhar ile pişmesi sağlanır. -Poğaça olarak tüketecekseniz, yumuşak olması tercih edildiğinde buzlu su koymadan pişirebilirsiniz, 20 dk pişirilir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
pucce |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pastane Poğaçası Tarifi | yeSa | Hamur İşleri | 0 | 26 Mart 2020 16:47 |
Venedik Poğaçası | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 10 Ocak 2020 21:18 |
Karaköy Poğaçası | PySSyCaT | Hamur İşleri | 0 | 30 Nisan 2017 15:20 |
Ay Poğaçası | N999 | Hamur İşleri | 0 | 04 Mart 2012 14:49 |
Urfa poğaçası (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:30 |