19 Ocak 2020, 21:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Raçel (Hasköy Bulgaristan) Raçel (Hasköy Bulgaristan) 1,500 kg kabak 1 kg şeker 500 ml su 5 gr limon tozu 1 paket vanilya Kabak yıkanır, soyulur, çekirdekleri ve yumuşak kısımları temizlenir, şekilli bıçakla parçalara doğranır ve kireçli suda 2 saatliğine bekletilir. Birkaç defa temiz su ile yıkanır, şeker ve sudan önceden hazırlanmış şerbetin içine dökülür. Bir saat kadar beklettikten sonra orta hararetli ateşe kaynatmaya konulur. Şurubu koyu kıvama geldikten sonra 1-2 yemek kaşığı suda eritilmiş limon tozu ilave edilir. Daha on dakika kadar kaynadıktan sonra hazır raçel ocaktan alınır, vanilya katılır ve önceden ısıtılmış kavanozlara dökülür. Kavanozların kapakları kapatılır ve kapağı alta gelecek şekilde çevrilirler. Bu şekilde, içindeki raçel soğuyana dek bekletilirler. | |
|
20 Ocak 2020, 09:16 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Raçel (Hasköy Bulgaristan) İlk duydum bunu. Resmi var mı acaba
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Etiketler |
raçel (hasköy bulgaristan) |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mısırlı Biber Dolması (Hasköy Bulgaristan) | Sarya | Dünya Mutfakları | 1 | 20 Ocak 2020 09:18 |
HASKÖY ASKERLİK ŞUBESİ | Desmont | Askerlik Şubeleri | 0 | 05 Kasım 2014 19:13 |
Bulgaristan | Sır | Tarih | 0 | 24 Eylül 2011 23:04 |