05 Ocak 2020, 20:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hambāgu(ハンバーグステーキ) Hambāgu(ハ ン バ ー グ ス テ ー キ) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 400 Gram Dana Kıyma 1 Adet Yumurta (Büyük Boy) 2 Yemek Kaşığı Süt ⅓ Su Bardağı Japon Ekmek Kırıntısı (Panko), (yaklaşık 20 gram) 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Tutam Taze Çekilmiş Karabiber 1 Çay Kaşığı Muskat Rendesi 1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı, Hamburger köftesini kızartmak için 1 Çay Bardağı Su 1 Adet Soğan, (yaklaşık 190 gram) Küçük küpler halinde kesilmiş 1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı, Soğanları sotelemek için ½ Çay Kaşığı Tuz 1 Tutam Taze Çekilmiş Karabiber Sosu için: 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 3 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi 3 Yemek Kaşığı Ketçap 3 Yemek Kaşığı Tonkatsu Sos veya Worcestershire Sos 3 Yemek Kaşığı Su Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yapılışı 11 yemek kaşığı ayçiçek yağını küçük bir tavada ısıtın. Küçük küpler halinde kesilmiş (ince kıyılmış) soğanları ilave edin ve orta dereceli ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 5-10 dakika soteleyin. Yumuşayan soğanları bir kaseye aktarın ve üzerine 1/2 çay kaşığı tuz ile taze çekilmiş karabiber serpiştirip, soğumaya bırakın. 2)Büyük bir karıştırma kabına oda sıcaklığına gelen soğanları ve dana kıymayı ilave edip, güzelce karıştırın. Ardından yumurta, süt, panko, tuz, karabiber ve muskat rendesini de ilave edip, kıyma yapışkan bir kıvama gelene dek tüm malzemeleri iyice yoğurun. 3)Hazırladığınız köfte karışımını 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı önce elinizde yuvarlayın, ardından içindeki havayı almak için 5 kez olmak üzere bir elinizden diğerine atın. Yuvarladığınız köfteleri bir tabağa yerleştirin ve üzerini streç film ile kapatıp, yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin. 4)Geniş bir tavada ayçiçek yağını ısıtın. Isınan yağa köfteleri yerleştirin ve dikkatlice iki parmağınızla ortalarına bastırıp, hafif çukurlaştırın. Orta dereceli ateşte bir tarafını 5 dakika kadar kızarttıktan sonra köftelerin diğer tarafını çevirin ve 1 çay bardağı suyu ilave edip, ocağın altını kısın. Tavanın kapağını kapatıp, 5 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını tekrar açın ve tavada kalan suyu çektirin. Pişen köfteleri bir tabağa alın ve ocağın altını kapatın. 5)Sosu hazırlamak için bir kasede nar ekşisi, ketçap, worcestershire sos ve suyu çırparak karıştırın. Köfteleri pişirdiğiniz tavayı orta dereceli ateşte tekrardan ısıtın ve hazırladığınız sos karışımı ile birlikte 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edip, karıştırın. Sosun kıvamı yoğunlaşana dek yaklaşık 10 dakika kaynatın. 6)Son olarak hamburger köftelerinin üzerine hazırladığınız sosu gezdirin ve yanında sade pilav veya sotelenmiş sebzeler ile servis edin. Not: “Hambagu” hamburger ekmeği olmadan yenen Japon mutfağında 1960’lardan sonra popüler olmuş Japon hamburgeri. Hambagu’nun ana malzemeleri dana kıyma, soğan, yumurta ve panko (ekmek kırıntısı). Sosuyla beraber çok lezzetli bu eti dilediğiniz garnitürlerle servis ederek zenginleştirebilirsiniz. | |
|
05 Ocak 2020, 20:51 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hambāgu(ハンバーグステーキ) Tövbest canım çekti @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dikkatimi çekti de paylaşılan şeyleri okumadan yorumluyorsun,arada oku kardeş :d
__________________ Benimle sorununuz olması sadece sizi ilgilendirir. |
|
05 Ocak 2020, 20:53 | #4 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hambāgu(ハンバーグステーキ)
Bazen okuyorum abla 😘🌹🤷*♀️🤦*♀️ | ||||
|
05 Ocak 2020, 20:58 | #5 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hambāgu(ハンバーグステーキ)
Genelde pek denk gelemedim. Baharat olarak karabiber tuz ve muskat rendesi var.Salça ile karışım yapılıp üstüne dökülmüş köftenin :d Muskat dediği acımsı bir şey.
__________________ Benimle sorununuz olması sadece sizi ilgilendirir. | ||||
|
05 Ocak 2020, 21:00 | #6 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hambāgu(ハンバーグステーキ)
Görmüstüm onu cevize benziyor minik, tesekkur ederim sos yaziyormus cok haklisin okumam lazim 🤣🤣🤣😂😅👍🌹🌹 | ||||
|
05 Ocak 2020, 21:04 | #7 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hambāgu(ハンバーグステーキ) Olsa da yesekk i.mmm
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Etiketler |
hambagu, japon mutfağı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |