29 Kasım 2019, 15:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Adaçaylı tereyağlı tajarin Adaçaylı tereyağlı tajarin Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İtalya’nın kuzey batısındaki kendine özgü mutfağa sahip, Piemonte bölgesine ait bir lezzet olan Tajarin (tayarin okunur) bol yumurta sarısıyla yapılan bir taze makarna çeşiti. Orjinalinde hamur hazırlanıp yaklaşık 1 metre uzunluğunda açılıyor ve incecik şeritler halinde kesiliyor. Tereyağı ve taze adaçayı sosuyla birleştirilip rendelenmiş parmesan ile servis ediliyor. Adaçaylı Tereyağlı Tajarin, Slowfood’un ortaya çıktığı ve üniversitesinin de bulunduğu Bra ve çevresindeki şehirlerde hemen hemen tüm restoranların menülerinde bulunuyor. Servis: 4 kişilik Hazırlama süresi: 1 saatten fazla Pişirme süresi toplamda: 5 dakika Tajarin hamuru için malzemeler: 6 yumurta sarısı + 3 bütün yumurta (yumurtaların toplam ölçüsü 260 gr olmalı) 300 gr çok amaçlı beyaz un 100 gr sarı sert buğday unu veya makarnalık irmik unu 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3-4 yemek kaşığı un, makarnayı açarken kullanmak için Haşlamak için: 5 lt kaynar su 1 yemek kaşığı tuz Sosu: 100 gr tereyağı 10 yaprak taze adaçayı 80 gr rendelenmiş parmesan Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı: *zeytinyağı ve yumurtaları ekleyin. Yumurtaları çatal ile karıştırdıktan sonra mikserin çengel aparatını kullanarak orta devirde çalıştırın, hamur toparlanınca temiz bir tezgaha alın, elinizle yaklaşık 10 dakika yoğurun (bu aşamada epey sert olan hamur dinlenince yumuşayıp merdane ile açılacak kıvama gelecektir). Yoğurduğunuz hamuru bir tabağa alıp streç film ile kaplayarak yarım saat oda ısısında dinlendirin. Dinlenen hamuru sekiz eşit parçaya ayırın, her bir hamuru yaklaşık 50*15 cm boyutuna gelecek gibi uzun dikdörtgenler halinde merdaneyle açın. Açtığınız hamurları gevşek rulolar yaparak incecik doğrayın (fotodaki gibi), ellerinizle alttan üste doğru hafifçe karıştırarak şeritlerin açılmalarını sağlayın. Büyük bir makarna tenceresine suyu alın, açık ateşte kaynayınca 1 yemek kaşığı tuz ekleyip makarnaları suya bırakın. Tekrar kaynamaya başlayınca iki dakika pişirin. Makarna pişerken eş zamanlı olarak tereyağını vok tavasına alın, orta ateşte yağ eriyince adaçayı yapraklarını elinizle 2-3 parçaya ayırarak tereyağına ilave edin. Adaçayı aromasını bırakana kadar 1 dakika soteleyin. Haşlanan makarnaları kevgir yardımıyla tereyağlı adaçaylı vok tavasına aktarıp alttan üste doğru karıştırın, dibinde sadece yağı kalana kadar pişirdikten sonra ocağı kapatın (yaklaşık 2 dakika). Parmesan ve adaçayı yapraklarıyla sıcak olarak servis edin. Tajarin hamurunu elde hazırlama yöntemi: Unları ve tuzu eleyerek temiz bir tezgaha alın, ortasına oyuk yaparak yumurtaları ve zeytinyağını oyuğa ekleyin. Çatal yardımıyla ortadan başlayarak yumurtaları karıştırın, yavaş yavaş kenardaki unları ortaya doğru yumurtalara yedirin, bu aşamada kırıntı gibi gözüken hamuru kıvam alana kadar elinizle yaklaşık 10 dakika yoğurun. Sonrasında yukarıda yöntemle devam edin. -Alıntı- | |
|
29 Kasım 2019, 16:03 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Adaçaylı tereyağlı tajarin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sende bundan yap bana bak bu kolay hem jsjsjsjs |
|
29 Kasım 2019, 16:08 | #4 | ||||
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Adaçaylı tereyağlı tajarin
Bu mu kolay şimdi bunu bunu hamur aciyosun bi kere bunda kaç tane yumurta gidiyor buna hem sen biliyo musun :ddd | ||||
|
29 Kasım 2019, 17:14 | #5 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Adaçaylı tereyağlı tajarin
Buna kaç yumurta kırıyorsun derken çokmu zor kırmak benim için Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
|
29 Kasım 2019, 17:20 | #6 | ||||
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Adaçaylı tereyağlı tajarin
ya kıyamam yaparım tmm sen yuzunu asma yeter ki Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. narin parmaklarım senin için yumurta kırabilir Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
|
29 Kasım 2019, 17:22 | #7 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Adaçaylı tereyağlı tajarin
Jsjsjdjzj narin parmaklarına teşekkürlerimi ilet | ||||
|
Etiketler |
adaçayı, italya, italyan mutfağı, tajarin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mantarlı mozzarellalı ve adaçaylı tart | Funda | Hamur İşleri | 0 | 10 Haziran 2019 16:29 |
Adaçaylı Limonlu Tavuk Tarifi | Elysian | Tavuk Yemekleri | 0 | 04 Temmuz 2014 13:19 |
Adaçaylı Mermicek Çorbası | oneofgirl | Çorbalar | 0 | 22 Temmuz 2013 17:16 |
Tereyağlı Humus | N999 | Yemek Tarifleri | 0 | 07 Şubat 2012 23:18 |
Adaçaylı Lahana Et Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:17 |