⚠️ Güvenlik nedeniyle tüm kullanıcı şifreleri sıfırlanmıştır. Lütfen buraya tıklayarak yeni şifre talep ediniz.
IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Fragile
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By `She

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 29 Kasım 2019, 15:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adaçaylı tereyağlı tajarin




Adaçaylı tereyağlı tajarin


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İtalya’nın kuzey batısındaki kendine özgü mutfağa sahip, Piemonte bölgesine ait bir lezzet olan Tajarin (tayarin okunur) bol yumurta sarısıyla yapılan bir taze makarna çeşiti. Orjinalinde hamur hazırlanıp yaklaşık 1 metre uzunluğunda açılıyor ve incecik şeritler halinde kesiliyor. Tereyağı ve taze adaçayı sosuyla birleştirilip rendelenmiş parmesan ile servis ediliyor. Adaçaylı Tereyağlı Tajarin, Slowfood’un ortaya çıktığı ve üniversitesinin de bulunduğu Bra ve çevresindeki şehirlerde hemen hemen tüm restoranların menülerinde bulunuyor.

Servis: 4 kişilik

Hazırlama süresi: 1 saatten fazla

Pişirme süresi toplamda: 5 dakika



Tajarin hamuru için malzemeler:

6 yumurta sarısı + 3 bütün yumurta (yumurtaların toplam ölçüsü 260 gr olmalı)
300 gr çok amaçlı beyaz un
100 gr sarı sert buğday unu veya makarnalık irmik unu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 yemek kaşığı un, makarnayı açarken kullanmak için


Haşlamak için:

5 lt kaynar su
1 yemek kaşığı tuz


Sosu:

100 gr tereyağı
10 yaprak taze adaçayı
80 gr rendelenmiş parmesan


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı:

*zeytinyağı ve yumurtaları ekleyin. Yumurtaları çatal ile karıştırdıktan sonra mikserin çengel aparatını kullanarak orta devirde çalıştırın, hamur toparlanınca temiz bir tezgaha alın, elinizle yaklaşık 10 dakika yoğurun (bu aşamada epey sert olan hamur dinlenince yumuşayıp merdane ile açılacak kıvama gelecektir). Yoğurduğunuz hamuru bir tabağa alıp streç film ile kaplayarak yarım saat oda ısısında dinlendirin. Dinlenen hamuru sekiz eşit parçaya ayırın, her bir hamuru yaklaşık 50*15 cm boyutuna gelecek gibi uzun dikdörtgenler halinde merdaneyle açın. Açtığınız hamurları gevşek rulolar yaparak incecik doğrayın (fotodaki gibi), ellerinizle alttan üste doğru hafifçe karıştırarak şeritlerin açılmalarını sağlayın. Büyük bir makarna tenceresine suyu alın, açık ateşte kaynayınca 1 yemek kaşığı tuz ekleyip makarnaları suya bırakın. Tekrar kaynamaya başlayınca iki dakika pişirin. Makarna pişerken eş zamanlı olarak tereyağını vok tavasına alın, orta ateşte yağ eriyince adaçayı yapraklarını elinizle 2-3 parçaya ayırarak tereyağına ilave edin. Adaçayı aromasını bırakana kadar 1 dakika soteleyin. Haşlanan makarnaları kevgir yardımıyla tereyağlı adaçaylı vok tavasına aktarıp alttan üste doğru karıştırın, dibinde sadece yağı kalana kadar pişirdikten sonra ocağı kapatın (yaklaşık 2 dakika). Parmesan ve adaçayı yapraklarıyla sıcak olarak servis edin.

Tajarin hamurunu elde hazırlama yöntemi:

Unları ve tuzu eleyerek temiz bir tezgaha alın, ortasına oyuk yaparak yumurtaları ve zeytinyağını oyuğa ekleyin. Çatal yardımıyla ortadan başlayarak yumurtaları karıştırın, yavaş yavaş kenardaki unları ortaya doğru yumurtalara yedirin, bu aşamada kırıntı gibi gözüken hamuru kıvam alana kadar elinizle yaklaşık 10 dakika yoğurun. Sonrasında yukarıda yöntemle devam edin.


-Alıntı-

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
adaçayı, italya, italyan mutfağı, tajarin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mantarlı mozzarellalı ve adaçaylı tart Funda Hamur İşleri 0 10 Haziran 2019 16:29
Adaçaylı Limonlu Tavuk Tarifi Elysian Tavuk Yemekleri 0 04 Temmuz 2014 13:19
Adaçaylı Mermicek Çorbası oneofgirl Çorbalar 0 22 Temmuz 2013 17:16
Tereyağlı Humus N999 Yemek Tarifleri 0 07 Şubat 2012 23:18
Adaçaylı Lahana Et Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:17