![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | İspanyol Mutfağı'ndan Paella Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet küçük boy soğan 2 diş sarmısak 6 dal maydanoz 1 tutam safran Bir buçuk litre tavuk suyu 3 adet derisiz tavuk göğsü 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 250 ml domates püresi 1 çorba kaşığı tozşeker 1 su bardağı pirinç, tuz, karabiber 6 adet karides 300 gram tarak 200 gram baharatlı sosis 250 ml beyaz şarap Paella Yapılışı BİR tencerede zeytinyağı, soğan, sarmısak ve maydanozu karıştırın. Soğanlar pembeleştikten sonra safran, kuşbaşı doğranmış tavuk, sosis ve biberleri ekleyip kavurun. Sonra domates püresi ve şekeri ekleyip karıştırın. Üzerine pirinç ve tavuk suyunu ekleyin ve pişirmeye devam edin. Arada bir karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Şarabı ekleyip karıştırın. Karides ve deniz taraklarını ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Eğer pirinçler pişmemişse biraz daha tavuk suyu ekleyip pirinçlerin pişmesini bekleyin. Sıcak olarak servis yapın. sofra | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
mutfağından, paella, tarifi, İspanyol |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İspanyol Mutfağı'ndan Tigres (Beşamelli Midye) | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 12:54 |
İspanyol Mutfağı'ndan Zeytinyağlı Ahtapot | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 12:46 |
İspanyol Mutfağı'ndan Tortilla De Patata (İspanyol Omlet) | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 12:40 |
İspanyol Mutfağı'ndan Balık Yahni Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 12:38 |
İspanyol Mutfağı'ndan Yumurtalı Tapas Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 12:31 |