23 Mayıs 2014, 20:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fransız Mutfağı'ndan Albane Turtası Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 6 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı vanilya 1 su bardağından bir parmak fazla un Bir tutam tuz İki buçuk çorba kaşığı margarin Krema için: 2 adet yumurtanın sarısı Yarım su bardağından bir parmak fazla tozşeker 1 kahve kaşığı vanilya 5 çorba kaşığı un 1 su bardağı kaynar süt 8 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin 10 çorba kaşığı pudraşekeri Arasına ve üzerine: 1 kahve fincanı kanyak Sütlü bonbon şekeri Albane Turtası (Fransız Mutfağı) Yapılışı Öncelikle yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarılarını aldığınız kaba tozşeker ve vanilyayı aktarıp, 5 dakika çırpın. Unu ekleyin ve karıştırın. Yumurta aklarını ise bir tutam tuzla birlikte kar gibi olana dek çırpın. Daha sonra yumurta sarılarının içine katın ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarini ekleyip iyice karıştırın. İçi yağlanmış ve yağlı kağıtla kaplanmış orta büyüklükte yuvarlak bir kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Krema için yumurta sarılarını bir tencerede tozşeker ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Unu ilave edin ve karıştırın. Kaynar sütü ekleyin ve hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin. Sütlü karışımın olduğu tencereyi ocağın üstüne alın ve harlı ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Kremayı soğuması için bir tepsiye boşaltın. Oda sıcaklığındaki margarini iyice çırparak, yumuşatın. Kremadan 1 çorba kaşığı alarak margarinin içine katıp, iyice yedirin. Tüm kremayı margarine katıp, malzemeler özleşene kadar karıştırın. Karışıma pudraşekerini ilave edin ve bir kenara alın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. Birinci katın üzerine bir fırça yardımıyla kanyak sürün ve kremanın yarısını yayın. Dövülmüş bonbon şekeri serpiştirin. Diğer pandispanya katının iç kısmına da kanyak sürüp, kremalı katın üzerine kapatın. Kalan krema ile üzerini ve kenarlarını kaplayın. Dövülmüş bonbon şekeri ile süsleyip servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
albane, fransız, mutfağından, tarifi, turtası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fransız Mutfağı'ndan Çilekli Şarlot Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Mayıs 2014 20:07 |
Fransız Mutfağı'ndan Roçild Suflesi Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Mayıs 2014 20:05 |
Fransız Mutfağı'ndan Limonlu Mereng Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Mayıs 2014 20:03 |
İtalyan Mutfağı'ndan Robespierre Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 10:18 |
İtalyan Mutfağı'ndan Biskotti Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 09:45 |