23 Mayıs 2014, 20:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fransız Mutfağı'ndan Çilekli Şarlot Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Yarım kg çilek 400 gram labne peyniri 2-3 çorba kaşığı rom 1 tatlı kaşığı vanilya 3 çorba kaşığı bal 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 100 gram çilekli jöle 2 çay bardağı sıcak su 1 su bardağı kirsch veya çilek likörü 250 gram tuzsuz peksimet Süslemek için: Çilek Çilekli Şarlot (Fransız Mutfağı) Yapılışı Ayıklanmış çileklerin 5-6 adedini süslemek için bir kenara ayırıp, diğer çilekleri dilimleyin. Labne peynirini romla yumuşatın. Üzerine vanilya, bal, rendelenmiş limon kabuğu ve dilimlenmiş çilekleri ilave edip, karıştırın. Ayrı bir kapta çilekli jöleyi sıcak suda eritin. Kirsch veya çilek likörünü ekleyin. Bütün peksimetleri bu karışımda ıslatın ve bir tabağa alın. Kalan jöleyi peynirli karışıma ekleyip, karıştırın. 20 cm'lik derin bir kabın kenarlarına peksimetleri dizin. Kalıbın dibine bir kat peynirli karışımdan koyun. Üzerine peksimet sıralayın ve tekrar peynirli karışımdan koyun. Kalıp dolana kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üstünü peksimetle kapatın. Bir gece buzlukta bekletin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerini ayırdığınız çileklerle süsleyin ve bekletmeden servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
cilekli, fransız, mutfağından, tarifi, Şarlot |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fransız Mutfağı'ndan Roçild Suflesi Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Mayıs 2014 20:05 |
Fransız Mutfağı'ndan Limonlu Mereng Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Mayıs 2014 20:03 |
İtalyan Mutfağı'ndan Robespierre Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 10:18 |
İtalyan Mutfağı'ndan Biskotti Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 09:45 |
İtalyan Mutfağı'ndan Çilekli Krema Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 09:43 |