23 Mayıs 2014, 20:03 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fransız Mutfağı'ndan Limonlu Mereng Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 250 gram margarin (1 paket ) 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı pudraşekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Muhallebi için: 1 su bardağı su Yarım su bardağı limon suyu Yarım su bardağı süt 1 adet yumurta sarısı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çorba kaşığı margarin Üzeri için: 3 adet yumurtanın akı 4 çorba kaşığı pudraşekeri Yarım çay kaşığı tuz Limonlu Mereng Yapılışı MARGARİN, yumurta, pudraşekeri, vanilya, kabartma tozunu yoğurun. Aldığı kadar un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru tart kalıbına bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Muhallebi için su, limon suyu, süt, yumurta sarısı ve limon kabuğunu karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, margarini ekleyin ve yeniden karıştırın. Soğuk hamurun üzerine muhallebiyi yayın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını tuzla birlikte, kar haline gelene dek mikserle çırpın. Pudraşekeri ekleyip, çırpmaya devam edin. Soğuk muhallebinin üzerine şekil vererek yayın. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında, 20 dakika, üzeri kızarana dek pişirin. sofra | |
|
Etiketler |
fransız, limonlu, mereng, mutfağından, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İtalyan Mutfağı'ndan Robespierre Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 10:18 |
İtalyan Mutfağı'ndan Sabayon Tarifi Bisküvi İle | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 10:11 |
İtalyan Mutfağı'ndan Gnocchi Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 10:08 |
İtalyan Mutfağı'ndan Biskotti Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 09:45 |
İtalyan Mutfağı'ndan Çilekli Krema Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 09:43 |