IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Mayıs 2014, 09:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İtalyan Mutfağı'ndan Parmesanlı Ve Domates Soslu Ev Yapımı Tartelloni





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
Makarna için:
6 su bardağı un
4 adet yumurta
4 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tuz
Yeteri kadar su

İçi için:
2 çorba kaşığı tereyağı
120 gram tavuk jambon
3 çorba kaşığı galeta unu
3 çorba kaşığı rendelenmiş
parmesan peyniri

Sosu için:
1 kg domates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 dal fesleğen
Yeteri kadar su
1 su bardağı krema, tuz, karabiber

Üzeri için:
Parmesan peyniri

Parmesanlı ve Domates Soslu Ev Yapımı Tortelloni Yapılışı

UN, yumurta, yumurta sarısı, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Biraz su ilavesiyle yumuşak kıvamlı hamur elde edene kadar yoğurun. Diğer yanda iç malzemeyi hazırlamak için, tereyağını tavada eritin. Jambonları ince doğrayarak tavaya ilave edin. Galeta unu ve parmesan peynirini ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölerek ayrı ayrı incecik açın. Birinci hamuru tezgaha yerleştirerek iç malzemeyi aralıklarla yerleştirin. İkinci hamuru birincinin üzerine kapatarak, çay bardağıyla yuvarlaklar kesin. Sosu hazırlamak için, bir kapta su kaynatarak domatesleri on saniye batırıp çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı ince doğrayarak zeytinyağında kavurun. Fesleğen, domates ve 2 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte 1 saat pişirin. Blenderden geçirin. Sosu tavaya alarak yeniden kaynatın. Krema, tuz ve karabiberi ilave edin. Hazırladığınız hamurları tuzlu suda haşlayın. Sosun bulunduğu tavaya alarak karıştırın. Daha sonra servis tabağına alın. Üzerine peyniri serperek servis yapın.

Aşçının notu: Tortelloni: İçi harçla doldurulan ve halka biçimi verilen İtalyan makarnası.

Sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
domates, ev, mutfağından, parmesanlı, soslu, tartelloni, ve, yapımı, İtalyan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalyan Mutfağı'ndan Biskotti Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 21 Mayıs 2014 09:45
İtalyan Mutfağı'ndan Çilekli Krema Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 21 Mayıs 2014 09:43
İtalyan Mutfağı'ndan Trüf Elysian Dünya Mutfakları 0 21 Mayıs 2014 09:39
İtalyan Mutfağı'ndan Dört Peynir Soslu Gnocchi Elysian Dünya Mutfakları 0 21 Mayıs 2014 09:36
İtalyan Mutfağı'ndan Keçi Peynirli Pancar Salatası Elysian Dünya Mutfakları 0 21 Mayıs 2014 09:34