21 Temmuz 2013, 19:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ton Balıklı Sushi - Japon Mutfağı Ton Balıklı Sushi - Japon Mutfağı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün. Ardından verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 4-5 dakika daha pişirin. aha sonra ateşten çekip yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Suyunu süzün. Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın. Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin. Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün. Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın. Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın. Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıltın. Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapın. Afiyet olsun.. Alıntılar | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Amerikan Mutfağı - Somon Balıklı Omlet Tarifi | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 13 Şubat 2012 22:58 |
İstanbul / Japon Mutfağı Restaurant Rehberi - Lüks Mekanlar | Ecrin | Marmara Bölgesi | 0 | 06 Aralık 2011 20:27 |
Japon Mutfağı - Sushi Tarifi | Sevda | Dünya Mutfakları | 1 | 01 Nisan 2011 14:44 |
Japon Mutfağı - Tempura Tarifi | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2011 13:37 |
Japon Mutfağı - Sashimi Tarifi | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2011 13:24 |