Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Limonçello - İtalyan likörü Tarifi.
(Dünya Mutfaklarından Yemekler)
Malzemeler
4 litre su
500 gr. tozşeker
2 litre saf alkol
8 kilo limon
Yapılışı
Limonların kabuklarını keskin bir ince bıçakla soyup saf alkolün içine atın. 15 gün sonra bu karışıma 4 litre su ve 500 gr şekeri ekleyip 2 saat kaynatın. Soğuduktan sonra bir şişeye koyup buzdolabına yerleştirin, içkiniz istediğiniz zaman servise hazırdır. Aman dikkat, içinde şeker olduğu için dikkatli içmenizde fayda var, sakın ölçüyü kaçırmayın.
Not: Adının limon olduğuna bakmayın, isterseniz çilek, Bodrum mandalinası veya portakala da aynı tarifi uygulayıp sonuna çello ekleyebilirsiniz.