22 Mart 2011, 11:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İzlanda Mutfağı - Randalin Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İzlanda Mutfağı - Randalin Tarifi Malzemeler
Tereyağını küçük küçük doğrayın. Mutfak tezgahına koyup parmaklarınızla iyice yumuşatın. Yumuşatmaya devam ettikçe biraz tereyağı biraz şeker katarak katılığını ayarlayın. İçine yumurtaları kırıp unu ekleyin. Hamuru fazla yoğurmadan bir top halinde streçe sarıp birkaç saat için buzdolabına koyun. Hamuru dolaptan alıp on iki pazıya bölün. Kalın yufkalar açın. Dört yufkayı üst üste koyarak fırın tepsisine yerleştirin. Beş ila sekiz dakika arası kızgın fırına sürün. Fırından çıkarır çıkarmaz kekin arasına böğürtlen reçeli sürün. Üstüne de tuzsuz peynirler karıştırdığınız kremayı sürün. Aynı işlemi kalan yufkalar için de tekrarlayıp en üsttekine reçel veya krema sürmeden sadece pudra şekeri serpin. Taze böğürtlenle süsleyip çayla ikram edin. Randalin, İzlanda’da çok yaygındır ve ilginç olan kimileri onu uzanmış kek olarak da tanımlarlar. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İzlanda’da Gezilecek Yerler: İzlanda Seyahat Rehberi | Funda | Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar | 0 | 30 Mart 2018 06:50 |
Hint Mutfağı: Samosa Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:15 |
Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:12 |
Kalduni Tarifi (Rus Mutfağı) | Elysian | Dünya Mutfakları | 1 | 28 Nisan 2014 19:28 |
Japon Mutfağı - Tempura Tarifi | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2011 13:37 |