IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By CORDON BLEU

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Ağustos 2021, 07:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı Pazı Sarması




Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi İçin malzemeler


  • 2 demet pazı
  • 2 adet büyük boy kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (Yemeklik doğranmış)
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy domates (İnce rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3/4 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/4 demet maydanoz (Çok ince kıyılmış)
  • 1/2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı tane karabiber (Taze çekilmiş)
Sosu için
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 adet limonun suyu (Taze sıkılmış)
  • 1/2 çay kaşığı tuz


Zeytinyağlı Pazı Sarması Nasıl Yapılır?


  • Bol suda yıkadığınız pazı yapraklarının sap kısımlarını kesin. Yırtık olan yaprakları ayırıp sap kısımlarıyla birlikte pişirme tenceresinin tabanına yayın.
  • Pazı yapraklarını kaynar suya batırıp 1 dakika kadar bekletip hemen çıkarın ve buzlu suya atın. Daha sonra pazı yapraklarını çıkarıp suyunu iyice süzün.
  • Pirinç ve pilavlık bulguru yıkayıp süzün. Zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine alın, soğan ve sarımsağı hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Domates ve toz şekeri ekleyip domates suyunu çekene kadar kavurduktan sonra domates salçasını ekleyip karıştırın.
  • Yıkanmış pirinç ve bulguru, nar ekşisi, sumak, kuru nane, tuz ve tane karabiberi ilave edin. Az miktarda sıcak su ekleyin.
  • Dolma harcını, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte pirinç hafif diri kalacak şekilde pişirin. Ocaktan aldığınız dolma harcına maydanozu ilave edip ılınması için bekletin.
  • Büyüklüklerine göre en fazla iki eşit parçaya böldüğünüz pazı yapraklarını tezgah üzerine alın.
  • Üstte kalan damar kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla alın ya da ezerek yumuşatın.
  • Yaprakların orta kısımlarına hazırladığınız iç harçtan bir yemek kaşığı kadar koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Aynı işlemi iç harç bitene kadar tüm yapraklara uygulayın ve tencereye dizin.
  • Sosu için; biber salçası, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu sıcak suyla karıştırın. Hazırladığınız dolmaların hizasına gelecek şekilde tencereye aktarın.
  • Ağırlık yapması ve sarmaların pişerken açılmaması için geniş bir servis tabağını üzerlerine kapatın.
  • Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte, kontrollü olarak 25-30 dakika kadar pişirin ve kapağını açmadan soğutun. Daha sonra servis tabağına dizin ve iyice soğuduktan sonra servis edin.

lezzet


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Alt 05 Ağustos 2021, 09:28   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zeytinyağlı Pazı Sarması




Paylaşım için teşekkürler

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patatesli Pazı Sarması Elysian Dolma ve Sarmalar 0 09 Mayıs 2014 12:37
Bulgurlu Pazı Sarması oneofgirl Sebze Yemekleri 0 03 Eylül 2013 17:17
Lorlu pazı sarması (erzurum) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 13:37
Hamsili Pazı Sarması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 01 Nisan 2009 04:59
Muskalı Pazı Sarması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 23 Mart 2009 00:21