14 Temmuz 2014, 16:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Şıhılmöhşe tarifi Malzemeler 3 kg taze tüylü acur veya kısa kabak 1 su bardağı zeytinyağı 1 çorba kasesi tuzsuz ikiye bölünmüş sarı leblebi 1 baş kuru soğan ½ demet maydanoz 1 su bardağı yoğurt 6 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber ½ kg kıyma Kabakları veya acurları, kabak dolmalarında veya acur dolmalarındaki gibi oyun, hazırlayın.(kabaklar önce oyulur, sonra kabukları kazınır). Acurların başlarını 1 cm. kalınlığında kesin, acı olanları atın. Tatlı olanları oyun. Biraz tuzlu su yapın. Yapılan tuzlu suya bir miktar karabiber atın. Oyduğunuz acurları ve kestiğiniz başları tuzlu suya batırarak bir süzgeçte toplayarak yıkayın. Aynı zamanda tuz-karabiber karışımı ile ovun ve süzgece alın. Tekrar yıkayarak süzgeçte bırakın. Suyu süzülünce zeytin yağında kızartın. İç malzemesinin hazırlanışı Kızartmadan artan zeytin yağında kıymayı kavurun. Ufak doğranmış olan soğanı, kıyma ile beraber öldürün. Ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış maydanozu kıymaya ilave edin. İki saat kadar suda ıslatılmış olan leblebileri kıymaya karıştırın, karabiber ve tuzu ekleyin. Acurların içlerini bu iç malzemeyle doldurun. Ağızları birbirine geçecek yöntemle dizin. 1 su bardağı su ekleyin. Sarımısaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
__________________ Kırk yılda bir gibisin... | |
|
Etiketler |
tarifi, Şıhılmöhşe |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
Alinazik Tarifi | Letisya | Yöresel Yemekler | 0 | 18 Kasım 2013 00:09 |
Rus köftesi tarifi | Zen | Kebaplar Köfteler | 0 | 24 Mayıs 2013 20:26 |
Ev Yapımı Ruj Tarifi.. | Düş | Ah Kadınlar | 0 | 19 Kasım 2011 12:23 |
Kro kız tarifi | Süslü | Komedi ve Mizah | 2 | 22 Şubat 2009 16:12 |