04 Mayıs 2014, 22:36 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında Patates Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 adet orta iri patates 300 gr. kuşbaşı et 1 iri boy kuru soğan 3 diş sarımsak 3 adet yeşil biber 3 adet orta boy domates Yarım demet maydanoz Damak tadınıza göre: Tuz, karabiber, kimyon Patatesleri kızartmak için: Zeytinyağı Sos için: 1 tatlı kaşığı salça, 2 su bardağı su Fırında Patates Dolması Nasıl Yapılır? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Patatesleri soyup ortadan ikiye kesin. Yani 4 patatesten 8 adet dolma elde edeceğiz. Her patatesin ortasını tatlı kaşığı veya bıçakla oyun. Dolmada olduğu gibi fazla oymayın. Patatesler etli kalmalı. Alt kısımlarından azıcık kesin ki, dik olarak tepside durabilsin. Patatesleri yıkayıp kurulayın. Kızgın yağa atıp arkalı önlü hafifçe kızartın. Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp az yağda soteleyin. Küçük doğranmış kuşbaşı etleri ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin. Küp doğranmış domatesleri de ekleyip, 15 dakika kadar pişirin. İçine maydanozu doğrayıp ekleyin. Tuz ve baharatları da atıp altını kapatın. Kızarmış patateslerin içini bu harçla doldurun. Salçayı 2 su bardağı suda eritip patateslerin aralarına dökün. Patateslerin üzerine domates dilimleri koyup, tepsinin ağzını kapatın. 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. | |
|
Etiketler |
dolması, fırında, patates |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Biber Dolması | Elysian | Dolma ve Sarmalar | 0 | 06 Mart 2014 15:30 |
Fırında patates (kıbrıs) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 09:06 |
Fırında Patates | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 01 Mayıs 2010 15:20 |
Fırında Patates | SimHa | Sebze Yemekleri | 0 | 03 Kasım 2009 22:19 |
Fırında Sebzeli Patates Oturtması | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:55 |