17 Mayıs 2012, 01:45 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ayva Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 6 adet ayva 250 gr. yağlı iki kere çekilmiş kıyma 1 çorba kaşığı kişniş 1 fincan pirinç 1 çorba kaşığı Teremyağ 2 fincan su 1 su bardağı şeker veya pekmez Hazırlanışı Ayvaların aynı büyüklükte olanlarını seçip alınız, iyice yıkayıp, sap taraflarından bir kapak kaldırınız. Dolma oyacağıyla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını oyarak çıkarınız. Pirinci az bir şey suyla haşlayınız. Kıymayı ateşte bir iki dakika kavurarak suyunu salınca çektirmeden ateşten indiriniz. Kişnişi yıkayıp, haşlanmış pirinçle beraber kıymaya katıp karıştırınız. Tuzunu ilave edip iyice yoğurunuz. Çok sıkıştırırsanız dolma içi ayvanın suyuyla pişmez, sert ve tıkız olur. Lezzeti kaçar. Fırına girecek cam tencereyi yağlıyarak içi dolmuş ayvaları yan yana diziniz. Tencereye tam oturmayanların altlarından biraz kesip düzleş-tiriniz. Ayvaların üzerine Teremyağını fındık büyüklüğünde koyunuz. Yarı beline kadar su koyup, tencerenin kapağını kapatıp fırına sürünüz. Bir iki taşım kaynayınca, fırından çıkarıp şekerini veya pekmezini ilave ediniz. Çok hafif ısıda ayvalar yumuşayıncaya kadar pişriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz. | |
|
Etiketler |
ayva, dolması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
irc.ayva.org / www.ayva.org aktif edilmistir... | Sephiroth | Sunuculardan Son Haberler | 57 | 30 Eylül 2022 19:53 |
Ayva dolması (kırşehir) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 14:33 |
Ayva Dolması | DjMeLiNa | Dolma ve Sarmalar | 4 | 26 Şubat 2010 13:09 |
Şekerli Ayva Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:07 |
Ayva Dolması (6 Kişilik) | Süslü | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 15:53 |