10 Şubat 2012, 15:27 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Lorlu Pazı Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 2 demet pazi 1 adet sogan 1su bardagi pirinc 1,5 su bardagi su 2 su bardagi tatli lor 1 cay bardagi zeytinyagi 5-6 dol maydonoz ve dere otu 1 cay kasigi nane 1 cay kasigi karabiber tuz Yapılışı: Pazi yapraklarini bol suda iyice yikayin.Yapraklari kaynar suya daldirip cikarin. Sogani soyup ince ince kiyin.Zeytinyagi ile birlikte kavurun.. İcine 1,5 su bardagi su ve tuz koyup kaynatin.Daha sonra yikanmis pirincleri ilave edip demlenmeye birakin.Pilav soguduktan sonra lor ve kiyilmis dere otu maydonoz,karabiber tuz nane koyup karistirin.Pazi yapraklarinin ortalarindaki kalin damari alin ve dolma icinden bolca koyup sarin.Firin kabina duzgun bir sekilde doseyin.Uzerine 1cay bardagi su ve 2-3 kasik zeytinyagi gezdirip uzerini alimunyum folya ile kapatin. Kizgin firinda 15 20 dakika 200 C° pisirin.Firindan cikartip servis edin.Soguk meze olarakta tuketebilirsiniz. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
dolması, lorlu, pazı, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pazı Dolması | Elysian | Dolma ve Sarmalar | 0 | 21 Nisan 2014 09:55 |
Domatesli Lorlu Biber Dolması | Liaaa | Dolma ve Sarmalar | 0 | 27 Ocak 2012 14:37 |
Lorlu pazı sarması (erzurum) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:37 |
Pazı - Pazı Nedir - Pazı Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:26 |
Beyaz Peynirli Pazı Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 10 Nisan 2009 06:14 |