03 Eylül 2019, 16:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sarımsağı Pişirmeden Önce Ezmek Gerektiği Tespit Edildi Gıdaların pişirilirken içindeki faydalı besinleri kaybettiği bilinir. Şimdi yapılan çalışmalarda sarımsağın pişmeden önce ezilmesinin bu kaybı azalttığına dair deliller bulundu. Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi’nde yayınlanan çalışmaya göre (Journal of Agricultural and Food Chemistry) sarımsak bütün olarak pişirildiğinde en yüksek besin kaybı gerçekleşiyor. Birkaç dakikalık pişirmenin bile sarımsağı faydalı kılan maddelerde azalmaya yol açtığı belirlendi. Bunu azaltmanın yolu ise sarımsağı pişirmeden önce ezmek. Ezilmiş sarımsağı pişirmeden önce yaklaşık 10 dakika bekletmenin besin değerlerini daha da iyi koruyabileceği de çalışmada yer aldı. Alıntı
__________________ Ruhum hep hayLaz kaLacak, Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. " | |
|
03 Eylül 2019, 16:40 | #2 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Sarımsağı Pişirmeden Önce Ezmek Gerektiği Tespit Edildi Bizim evin olmazsa olmazı |
|
Etiketler |
beslenme, saglikli beslenme |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamayın! | Sanem | Sağlık Köşesi | 1 | 07 Şubat 2018 09:55 |
Tüfekte parmak izi tespit edildi | Seth | Fenerbahçe | 0 | 06 Nisan 2015 15:50 |
Dünya'yı 485 milyon yıl önce ikiz göktaşının vurduğu tespit edildi! | Lcia | Bilim Dünyasından Son Haberler | 0 | 06 Kasım 2014 16:04 |
Nereden geldiği tespit edildi! | Zen | Bilim Dünyasından Son Haberler | 0 | 01 Mart 2013 22:23 |