06 Temmuz 2019, 15:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mutfakları Diyete Uygun Hale Getirmek İçin Ne Yapılmalı? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kişinin öncelikle mutfaktaki yağlardan uzak durmayı öğrenmelidir. Bizim toplumumuzda kızartma kültürü vardır. Çoğu fırınlama işlemi bile kızartmadan sonra yapılar. Örneğin karnıyarığın önce patlıcanları kızartılır. İçinin harcı da ayrıca kavrulduktan sonra, doldurulup fırına verilir. Oysa bunu çiğden yapmayı öğrenmek gerekir. Örneğin yine türlü yemeği çiğden konulmalı, içine konulan et de yağsız seçilmelidir. Ardından verilecek tatlı ise, sütlü tatlılar olmalıdır. Oysa Türk mutfağında hamur tatlıları hâkimdir. Baklava, bülbülyuvası, şöbiyet gibi ağır tatlılar vardır. Bunların yerine zerde, sütlaç, muhallebi gibi sütlü tatlıların tercih edilmesi daha faydalı olacaktır. Bunların dışında, bütün yiyeceklerin porsiyonların küçültülebilir. Kullanılan zeytinyağı miktarı azaltılabilir. Böylece mutfaklar daha sağlıklı hale getirilebilir. Alıntı
__________________ Ruhum hep hayLaz kaLacak, Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. " | |
|
Etiketler |
diyet beslenme saglik, saglikli beslenme |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Google Hire, Büyük İşletmeler İçin de Uygun Hale Geldi | BLueMooN | 0 | 02 Mayıs 2019 09:50 | |
Yeni Bir Yıl, Yeni Bir Sen! 2019'da Her Şeyi Daha İyi Hale Getirmek İçin İzlemeniz Gereken Küçük Adımlar | Sanem | Genel Paylaşım | 0 | 17 Aralık 2018 16:50 |
Astrolojik Olarak Diyete Başlamak İçin En Uygun Zamanlar (2012) | Perius | Burçlar, Fallar ve Kehanetler | 0 | 01 Eylül 2012 18:05 |
Kodu daha iyi hale getirmek içi. | moonshield | mIRC Scripting Sorunları | 2 | 27 Mart 2007 13:28 |