04 Ocak 2014, 14:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mutfaktaki 10 Detoks Kaynağı Antioksidan Nedir? Kimyasal bir maddedir. Vücudumuz tarafından üretildiği gibi dışarıdan gıda yoluyla da alınır. Dışarıdan gıda yoluyla alınan en önemli antioksidanlar A, C, E vitaminleri ve Selenyum’dur. Bu kimyasallar vücuda alındıklarında metabolik faaliyetler sonucu oluşan serbest radikallerin oluşumunu önler. Serbest radikallerin hücreye zarar vermesini engelleyen antioksidanlar böylece yaşlanmanın olumsuz etkilerini de geciktirici özelliğe sahiptir. Antioksidan Nasıl Çalışır? Ciğerlerimize çektiğimiz hava vücudumuzun içinde serbest radikaller denilen zararlı maddelerin oluşmasına neden olurlar. Antioksidanlar bu serbest radikaller ile savaşarak vücudumuza zarar vermelerini engeller. Antioksidan’ın Faydaları Nelerdir? Antioksidanlar serbest radikallerin sebep olabileceği tüm rahatsızlıklara karşı vücudu korur. Özellikle kalp rahatsızlıkları, diyabet, makula dejenerasyonu ve kanser gibi hastalıklar başta olmak üzere bulaşıcı özellik gösteren hastalıklara karşı da koruyucu önlem teşkil eder. Antioksidan bu rahatsızlıkların tedavisinde değil, bu rahatsızlıklara yakalanmamak için koruyucu önlem olarak kullanılmalıdır. Serbest radikaller hastalıklara yol açtığı gibi ileri yaşlarda ortaya çıkması beklenen bazı hastalıkların da daha erken yaşlarda ortaya çıkmasına sebep olur. Bu bağlamda, antioksidanların yaşlanma belirtilerini de geciktirdiği çok rahatça gözlemlenebilir. Sarımsak Sarımsak, salatalar ve soslar gibi birçok şeyle iyi gider. Kalbi güçlendirici etkilerinin yanında, karaciğer enzimlerini destekler ve vücudumuzdan atıkların atılmasına yardımcı olur. Brokoli filizleri Yetişkin brokoliye göre 20- 50 kat arası daha fazla kanser önleyici ve enzim güçlendirici etkisi olan brokoli filizleri, harika bir detoks aracı. Yeşil çay Çok zengin bir antioksidandır, karaciğer etkilerini hızlandıran katesin adlı maddeyi içerir. Dereotu Salata ve çorbalarınıza katabilirsiniz. İdrar söktürücü etkisinin yanı sıra mineraller açısından da oldukça zengin. Limon İçerdiği C vitamini detoks vitamini olarak anılır. C vitamini, suda eriyen özelliğiyle toksinlerin vücuttan kolayca atılmasını sağlar. Susam Karaciğer hücrelerini kimyasal maddelerin ve alkolün zararlarından korur. Daha konsantre bir etki için tahin de yiyebilirsiniz. Lahana Karaciğeriniz iki çeşit detoksa yarayan enzim üretir. Bu güzel sebze her ikisini tetikleyen bir özelliğe sahip. Karnıyarık otu Yulaf gibi lif açısından zengin ama daha etkili bir bitki olan karnıyarıkotu, kolesterol ve toksinlerden kurtulmanızı sağlıyor. Besin önerisi olarak sunulan besin desteklerinin içinde bu bitki olanları kolayca bulabilirsiniz. Koyu yeşil bitkiler Sebzeleri ve bitkileri çiğ yiyin. Klorofil, vücudunuzda biriken ağır metalleri ve kimyasalları temizler, ayrıca karaciğerinizi korur. Meyveler C vitamini açısından en zengin besin türü olan meyveler lifler, yararlı mineraller, antioksidanlar ve bol bol su içeriyor. (Kaynak: kadın&kadın, bitkiseldiyet) | |
|
Etiketler |
10, detoks, kaynağı, mutfaktaki |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mutfaktaki Gizli Kapaklılar | Rüzgar | Ev Dekorasyonu | 0 | 19 Nisan 2012 23:07 |
Mutfaktaki Mucize Baharat; Tarçın | Sevda | Sağlık Köşesi | 1 | 08 Şubat 2012 04:50 |
Detoks Diyeti | Sır | Diyet Listeleri | 0 | 03 Kasım 2010 12:58 |