IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2012, 14:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Besin Değerlerini Kaybetmeden Pişirme Yöntemleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Besin kayıplarını önlemek için yemek hazırlama ve pişirmede yapılması gerekenler..

Sebzeleri hazırlarken; ayıklama, yıkama ve doğrama sırasını takip ediniz.
Sebzeleri doğradıktan sonra bekletmeyiniz ve pişirme suyunu dökmeyiniz.
Meyvenin suyu yerine kendisini tercih ediniz.
Taze sıkılmış meyve suyu tüketilecekse sıkılır sıkılmaz bekletilmeden tüketilmelidir. Buzdolabında bekletilmesiyle C vitamini kaybı artar.
Kesip doğradıktan sonra meyveleri bekletmeden hemen tüketiniz.
Taze meyveler komposto yapıldığında önce şeker eritilir, kaynatılır ve meyveler daha sonradan eklenmelidir. Kuru ve sert meyvelerde ise önce meyve pişirilir ve şeker sonradan ilave edilir.
Dondurulmuş sebzeler, çözünmeden pişirilmelidir. Çözünmüş sebzeler hemen tüketilmeli, tekrar dondurulmamalıdır.
Salataya ilave edilecek sirke, limon gibi soslar salata servise çıkmadan hemen önce ilave edilmelidir. Önceden sos ilave edildiğinde A ve C vitaminleri kaybı artar, renk bozulur.
Kurubaklagilleri pişirmeden önce gaz yapıcı özelliğinden arındırmak için mutlaka ıslatınız ve ıslatma sırasında belli aralıklarla suyunu değiştiriniz.
Kurubaklagilleri iyi pişiriniz ve pişirme suyunu kesinlikle dökmeyiniz.
Pilav ve makarna yaparken haşlama sularını kesinlikle dökmeyiniz.
Pirinç, un, şehriye gibi tahıllar yağda kavrulmamalıdır. Bu işlem hem besin değeri kaybına hem de kansorejen maddelerin oluşumuna neden olur.
Et-tavuk- balığı odun ya da kömür ateşinde pişiriyorsanız etinizin ateşten en az 15 cm kadar uzakta olmasına dikkat ediniz.
Yağlar uzun süre yüksek sıcaklıklara maruz kalırsa kansorejen bileşikler oluşur. Yemeklerini pişirme yöntemi olarak kavurma ve yağda kızartma yöntemlerini kullanmayıp, haşlama, ızgara ve fırında pirişiniz.
Asla çiğ yumurta tüketmeyiniz.
Yumurtayı haşlanmış olarak 8-12 dakika kaynatarak tüketiniz ve yumurta saısının etrafında sarı-yeşil halkanın oluşmamış olmasına dikkat ediniz.
Sütlü tatlı yaparken, şeker en son eklenmelidir. Şekerle birlikte pişen sütün protein değeri azalır.

Dyt. Hande Seven

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
besin, değerlerini, kaybetmeden, pişirme, yöntemleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
RankBot (Site Değerlerini gösteren Eggdrop Bot) HolySpectre Eggdrop, NeoStats, BNC 32 08 Aralık 2015 00:07
Besin Zinciri Ve Besin Ağı Nedir - Besin Zinciri Ve Besin Ağı PySSyCaT Vitaminler 0 25 Ocak 2015 14:47
Sitenize ait alt sayfaların pr değerlerini bulun CtrL Google Seo 0 28 Temmuz 2010 14:01
İki değişkenin değerlerini birbiriyle değiştirme Cemalizim C ve C++ 1 05 Ağustos 2008 15:28