09 Mart 2023, 15:27 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yemek Seçmemizin Tek Sebebinin 'Damak Tadımız' Olmayabileceği Ortaya Çıktı Bilim insanlarının yaptığı yeni bir çalışmaya göre insanların yemek seçme davranışları, yemeklerin tadından ziyade ne kadar sevilebilir olduğuna dayanıyor. Özellikle çocuklukta pek çok kişinin yemek seçtiği biliniyor. Hemen herkesin bir “Ay yok, ben onu çocukluğumdan beri yemem.” dediği bir yiyecek var. Şimdiye kadar yemek seçen insanların bu tercihlerini, yemeklerin tadına göre şekillendirdiği düşünülüyordu. Yeni bir araştırma ise bu duruma farklı bir bakış açısı getiriyor. Birleşik Krallık’ta yapılan bir çalışma, insanların tercih ettiği ve tercih etmediği yemekler arasındaki bağlantıyı ortaya koyarken, oldukça ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Mühim olan tadı değil, sevilebilirliği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Araştırmacılara göre hangi yemeği neden sevdiğimiz, tatlı, tuzlu, ekşi gibi tadından ziyade ne kadar sevilebilir olduğuna göre değişiklik gösteriyor. Bunun için de araştırmacılar, yaşları 50 ila 70 arasında değişen katılımcılarla büyük çaplı bir çalışma yapıldı. Yaklaşık 189 bin kişinin doldurduğu bir ankette katılımcılardan, verilen listedeki yiyecek ve içecekleri ne kadar sevdiklerini 1’den 9’a kadar puanlamaları istendi. Çıkan sonuçlara göre yemekler üç kategoriye ayrılabiliyor. Bu kategoriler de hali hazırda lezzetli olması için tasarlanan fast food gibi yemeklerin, etlerin ve tatlıların bulunduğu çok beğenilebilir yemekler, genelde sebze ve meyvelerden, baldan ve yulaf gibi besinlerden oluşan düşük kalorili yemekler ve alkol, kahve gibi aroması güçlü, zamanla sevilen gıdalardan oluşan edinilen tatlardan oluşuyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Araştırma sonuçlarına göre özünde şekerli olan kola gibi içecekler, aşırı sevilebilir gıdalarla yakın olurken, soğan ya da acı biber gibi güçlü tatlar ise edinilen tatlar ile daha yakın oluyor. Bu durumun genetik nedenini inceleyen araştırmacılar, özellikle insan beyni üzerinde etkili 325 farklı geni tanımlamayı başardı. Bir diğer ilginç sonuç ise beynimizde iki farklı tat işleme sistemi olduğunun keşfi oldu. Bu iki sistemden biri aşırı sevilebilir gıdalara engel olmaya çalışırken, diğeri ise genel tat algımızı şekillendiriyor. webtekno
__________________ Eski bir kadınım ben, Siyah-Beyaz fotoğrafları, 45'lik plakları özlüyorum... Yine bir gül nihal alıyor gönlümü eteklerim uçuşarak vals yapıyorum.. Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum Yelpaze ile serinlemek, Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum. Yüzüne bakmaya utandığım, elimi tutmaya kıyamayan, Aşklar hayal ediyorum... Eski bir kadınım ben, İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı, Ölmek istemiyorum... | |
|
09 Mart 2023, 17:23 | #2 |
Çevrimiçi # Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Yemek Seçmemizin Tek Sebebinin 'Damak Tadımız' Olmayabileceği Ortaya Çıktı Yemek seçmenin o kadar çok sebebi varki sabaha kadar yazsak bitmez yanii eline sağlık +
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Polisin dikkati ortaya çıkardı! 3 yıl önceki cinayetin de sorumlusu olduğu ortaya çıktı | NurSima | Güncel ve Son Dakika Haberler | 0 | 21 Mart 2021 13:33 |
Yemek siparişinden bir şişe idrar çıktı | NurSima | Güncel ve Son Dakika Haberler | 1 | 23 Şubat 2021 22:29 |
Muğla'da lüks villada boğdu, İstanbul'da teslim oldu! Katilin babası, cinayetin sebebinin kıskançlık olduğunu söyledi | Emre | Haber Arşivi | 1 | 01 Kasım 2019 06:21 |