30 Haziran 2022, 01:27 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Somon - Nigiri Tarifi Somon - Nigiri Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İÇİNDEKİLER 1 1/2 su bardağı (320 gr) Kalrose pirinci (suşi pirinci) 1 3/4 su bardağı (430 ml) su 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı (45 ml) pirinç sirkesi 1 yemek kaşığı şeker 1 suşi dereceli derisiz somon bifteği, yaklaşık 1 libre (450 g) (nota bakınız) 1 tatlı kaşığı (5 ml) wasabi Suşi ve sashimi için soya sosu Zencefil turşusu ADIM 1 Bir kapta pirinci soğuk suyla kaplayın. Su bulanıklaşana kadar pirinci durulayın. 4 ila 5 kez veya su berraklaşana kadar boşaltın ve tekrarlayın. Pirinci iyice süzülene kadar bir süzgeçte bırakın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ADIM 2 Yüksek ateşte bir tencerede pirinç, su ve tuzu kaynatın. Kapağını kapatıp 15 dakika veya sıvı tamamen emilene kadar kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin. Bu arada, orta-düşük ısıda küçük bir tencerede, şeker eriyene kadar sirke ve şekeri hafifçe ısıtın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ADIM 3 Pişmiş pirinci bir fırın tepsisine yayın ve üzerine sirke karışımını dökün. Pirinç tanelerini kaplamak ve ayırmak için hafifçe birleştirin. Pirinci tekrar yayın ve plastik sargıyla örtün. Hafifçe soğumaya bırakın. ADIM 4 Keskin bir bıçakla somonun renksiz kısımlarını kesin ve atın. Bıçağı 30°’de tutarken, 10 cm uzunluğunda dilimler elde etmek için balığı damara doğru ince bir şekilde dilimleyin (nota bakın). Pirinç toplarını şekillendirirken soğuk bir tabağa koyun veya soğutun. ADIM 5 Hafifçe nemlendirilmiş ellerle, her biri için 2 yemek kaşığı pirinç kullanarak pirinci 6 cm dikdörtgen toplar halinde şekillendirin. Her bir pirinç topunun üzerine tadına bakmak için az miktarda wasabi sürün ve bir somon dilimiyle kaplayın (nota bakın). Soya sosu ve zencefil turşusu ile servis yapın. Afiyet olsun ! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Alıntılart | |
|
30 Haziran 2022, 01:34 | #2 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Somon - Nigiri Tarifi Somon çook iyi bi balık Doğuşta çalıştığım da öğlen Yemeklerin de çook yapardık..
__________________ instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
30 Haziran 2022, 06:21 | #3 |
Çevrimiçi # Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Somon - Nigiri Tarifi Somon fileto kilosu 400 papel oldu kalan malzemelerle en az 700 bulur... zengin yemeği olmuş bu... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kinoalı Somon Tarifi | PySSyCaT | Diyet Tarifleri | 0 | 06 Şubat 2017 20:01 |
Kuşkonmazlı somon tarifi | Lykia | Deniz Ürünleri | 0 | 02 Eylül 2014 18:25 |
Ispanaklı Somon Tarifi | Elysian | Deniz Ürünleri | 0 | 23 Şubat 2014 13:53 |
Somon Tartar Tarifi | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Temmuz 2013 18:28 |
Portakallı Somon Tarifi | Zen | Deniz Ürünleri | 0 | 04 Şubat 2013 15:03 |