21 Ağustos 2014, 18:24 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | FIRINDA KREMALI SOMON BALIĞI (2 KİŞİLİK) MALZEMELERİ • 1 dilim somon balığı • 1 adet orta boy patates • 2 diş sarımsak • 4 yemek kaşığı zeytinyağı • 3-4 dal maydanoz • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı tuz • 1 kahve fincanı krema • ¼ kahve fincanı süt YAPILIŞI • Somon balığının derisi yüzülür ve balık iri kuşbaşı olacak şekilde doğranır. Patates boylamasına ikiye bölünüp oldukça ince yarım ay şeklinde dilimlenir. • Derin bir kasede ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz karıştırılır. Dilimlenmiş patatesler bu sosta marine edilip fırın kabına alınır. Doğranmış balık eti de aynı sosta marine edilir ve patateslerin üzerine yerleştirilir. • Balıklar önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dk pişirilir. Bu esnada bir kapta 1 kahve fincanı krema ve ¼ kahve fincanı süt karıştırılır. Bu karışım balıkların üzerine dökülür ve tekrar fırına verilir. Patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk daha fırında tutulan balığın üzerine istenirse biraz kaşar peynir rendelenir ve sıcak servis yapılır. | |
|
Etiketler |
2, baliĞi, firinda, kremali, kİŞİlİk, somon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kahve Kremali Kahveli Kek | oneofgirl | Kek Tarifleri | 0 | 12 Ağustos 2013 16:43 |
BORA 'dan SEÇMELER - 5 KİŞİLİK FIRINDA TAVUK | Bora | Tavuk Yemekleri | 3 | 11 Ocak 2012 21:25 |
Çİleklİ kremali mİlfoy | Sır | Pastalar | 0 | 11 Nisan 2010 12:46 |