08 Haziran 2014, 10:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında Rakılı Levrek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 adet levrek (ayıklanmış, pulları temizlenmiş) 1 demet maydanoz 1 adet orta boy soğan 1 adet limon 6-7 adet mantar 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tane veya toz karabiber Yarım litre su Yarım çay bardağı rakı (sulandırılmamış) Fırında Rakılı Levrek Yapılışı FIRIN kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın. Levreği yıkadıktan sonra, mümkünse başı ve kuyruğunu kesmeden maydanozların üzerine yatırın. Elinize tuz ve karabiber alıp, balığın yarık kısmından içeri sürün. Mantarları bütün olarak balığın etrafına dizin. Limon ve soğanı halka halinde doğrayıp, balığın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Suyu ve zeytinyağını ekleyin. En son rakıyı balığın üzerinde gezdirin ve 190 derece fırında pişmeye bırakın. 30 dakika sonra, ince uçlu bir bıçak yardımı ile balığın pişip pişmediğini kontrol edin. Sıcak servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
fırında, levrek, rakılı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Levrek Buğulama | Elysian | Deniz Ürünleri | 0 | 23 Mart 2014 09:01 |
Güveçte Levrek | Elysian | Deniz Ürünleri | 0 | 15 Mart 2014 10:20 |
Poşe Levrek | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Temmuz 2013 18:03 |
Levrek Avcılığı | Ruj | Balıkçılık | 0 | 09 Aralık 2010 00:36 |