27 Kasım 2012, 03:21 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hangi Balık - Hangi Mevsim - Hangi Ayda - Ne Zaman Yenir? Hangi Balık - Hangi Mevsim - Hangi Ayda - Ne Zaman Yenir? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çipura: Akdeniz ve Ege kıyılarında yaygın olan çipuraya seyrek de olsa Marmara’da da raslanır. Ege’de Kasım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Akdeniz’de ise Ekim ve Aralık ayları arasında üreme mevsimine girer. Boyları ortalama 25-35 cm. arasındadır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Eti az kılçıklı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. sert ve beyaz olan çipura Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biridir. Özelikle ızgarası çok lezzetli olur. Temmuz-Ağustos ayları balığın en lezzetli olduğu dönemdir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Gümüş: Marmara Denizi’nde bulunan gümüş balıklarıüremek için Nisan ayının sonlarında Karadeniz’e geçer Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. sonbaharda ise geri döner Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. En fazla 20 cm. uzunluğa ulaşan gümüşün özellikle una bulunmuş tavası lezzetli olur. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hamsi: Hamsi sürüleri Eylül ayı sonlarında Azak Denizi’nden Doğu Karadeniz’e göeç eder. Ekim ayının ikinci haftası av mevsimi açılır. Göçlerini batıya doğru sürdüren hamsi sürüleri Kasım ayı ortalarından itibaren Marmara Denizi’nde görülmeye başlanır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ortalama boyu 18 cm kadar olan hamsilerin eti yağlı ve lezzetlidir Izgarası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. tavası ve buğulaması yapılır. Karadeniz mutfağında ise kullanım alanı çok geniştir. Hamsinin en lezzetli olduğu dönem Kasım-Şubat arasıdır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İstavrit: Hamsiden sonra en çok avlanan ve tüketilen balık türü olan istavrit türleri genellikle Nisan ayında yumurtlamaya başlar. Yumurtlama süresi türe göre Haziran ile Eylül ayına kadar sürer. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İstavritin daha çok tavası ve buğulaması yapılır. Ocak-Nisan arası istavritin en lezzetli olduğu dönemdir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İzmarit : Daha çok Akdeniz ve Ege’de görülür. Marmara’da yaşayan bazı izmarit sürüleri ilkbakarda Karadeniz’e çıkarlar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. sonbahar sonunda tekrar geri dönerler. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Beyaz etli izmaritin özellikle ızgası çok lezzetli olur. Tavası yapılırken ise oldukça kalın olan derisini çıkarmak gerekir. Özellikle Şubat-Nisan arasında lezzetli olur. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kalkan : Nerdeyse tamamen yusyuvarlak olan bu pulsuz balık en çok aranan balıklardan biridir. Esas olarak Karadeniz’de bulunan kalkan balığı nadir olarak Marmara Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ege ve Akdeniz’de de bulunur. 1 mayıs-30 Haziran arası Türkiye’nin tüm karasularında avlanması yasaktır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ortalama boyu 40-50 cm olan kalkan Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. beyaz etiyle en lezzetli balıklardan biridir. Kalkan Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. genelde tavada pişirilir Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ızgarası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. şişi ve buğulaması da yapılır. Yemeden önce derisindeki düğmeler ayıklanmalıdır. Ocak-Nisan arası kalkanın en lezzetli olduğu dönemdir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Karagöz : Türkiye’nin tüm denizlerinde bulunur. Ortalama uzunluğu 18-25 cm. kadardır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Eti son derece lezzetli olan karagözün tavası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ızgarası ve buğulaması makbuldür. Kiremitte fırını da yapılır. Ekim ve kasım en lezzetli olduğu aylardır Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kefal : Farklı kefal türleri Türkiye denizlerinin hepsinde yer alır. Temelde sıcak ve ılıman denizlerde yaşayan kefalin boyu cinsine göre15 cm’den 90 cm’ye kadar çıkabilir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Küçük cinslerinin tavası büyüklerininse buğulaması yapılır. Tütsüsü de lezzetli olan kefalin yumurtalarından tarama ve havyar da yapılır. Haziran-Eylül ayları dışında yılın tümünde lezzetlidir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kılıçbalığı: Genellikle okyanusların ılıman bölgelerinde yaşayan kılıçbalıkları Akdeniz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ege ve Marmara’da da görünür. Ortalama uzunluğu 1.80 metreden 3 buçuk metreye kadar çıkabilir. Aşırı avlanma nedeniyle kılıçbalıklarının nesli tükenme tehlikeis ile karşı karşıyadır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Eti çok lezzetli olan kılıçbalığının özellikle şiş ızgarası tavsiye edilir. Kılıçbalığının en lezzetli olduğu aylar Ağustos ve Eylül’dür. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Levrek : Akdeniz’de yaşayan levrek sürülerinin önemli bir bölümü ilkbahar geldiğinde Marmara’ya Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Marmara’dakiler de Karadeniz’e göç eder. Bu göçler sonbaharda ters yönde tekrarlanır. Her mevsimde Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. genellikle de Mayıs ortalarından Ekim sonuna kadar avlanır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Eti yağsız ve lezzetli olan levreğin en çok tavası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ızgarası ve fırını yapılır. Mezgit gibi Levrek de Şubat-Mayıs aylarında lezzetli olur. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Lüfer : ‘Boğazın sultanı’ olarak adlandırılan lüfer yaz aylarında Ege’den Marmara’ya ve Boğaz’dan da Karadenize’e çıkar. Llüfer sürüleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yumurta bıraktıktan sonra Eylül ayının ortalarından itibaren tekrar İstanbul Boğazı’na döner. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Lüferin özellikle ızgarası çok lezzetli olur. Yılın her ayında tüketilen lüfer Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. özellikle Ağustos-Eylül arasında lezzetlidir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mezgit : Göçmen bir tür olan mezgit kışın Karadeniz’den Marmara’ya göçer. Mart ayında yumurta döktükten sonra Mayıs’ta yeniden Karadeniz’e çıkar. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ortalama 30-40 cm. uzunluğunda olan mezgitin eti beyz ve lezzetlidir. Genlikle tava ve haşlaması yapılan mezgit Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Şubat-Mayıs aylarında lezzetlidir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Orkinos : Ortaklama boyu 2-4 metre ağırlığı da 250 kilogram olan orkinos denizlerin en büyük balıklarındandır. Türkiye sularında Nisan ayı başında Akdeniz’den göçe başlayan orkinos sürüleri Ege ve Boğazlar üzerinden Karadeniz’e çıkar. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kırmızı etli orkinosun genellikle konservesi yapılır. Küçük orkinosların kanı akıtılıp tuzlandıktan sonra ızgarası yapılır. En lezzetli olduğu aylar Ekim ve Kasım’dır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Palamut : Palamut boyuna göre çeşitli isimler ile anılır: Palamutvonozu (12-16 cm) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kestanepalamudu (16-22 cm) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. çingenepalamudu (22-28 cm) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. palamut (28-35 cm) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. zindandelen (35-40 cm) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. torik (40-45 cm) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. sivri (45-55 cm) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. altıparmak (55-65 cm) ve ---uta (65 cm ve üzeri). Genelde ılıman ve sıcak denizlerde yaşayan palamutlar ilkbaharda yumurta dökmek için sürüler halinde İstanbul Boğazı’ndan Karadeniz’e çıkar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ağustos’ta geri dönerler. Güneyde yaşayan palamut sürülerinin üreme dönemi Nisan-Mayıs Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Karadeniz’de yaşayanlaınsa Mayıs-Hazirandır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Siyah etli ve lezzetli olan palamutun en lezzetli olduğu döenm Eylül sonundan Şubat’a kadar olan dönemdir. Tavası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ızgarası ve yahnisi tavsiye edilir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Pisi balığı : Bir tabağı andıran vücut yapısı ile Akdeniz ve Ege sularında bulunur. Üreme mevsimi Mayıs-Ağustos arasıdır. Eti beyaz ve lezzetli olan pisi balığının tavası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ızgarası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. şişi ve haşlaması yapılır. Yılın tamamında lezzetlidir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sardalya : Türiye’nin hemen bütün kıyılarında görünen sardalya sürüleri ilkbaharda büyük sürüler halinde Ege’den Marmara’ya göç ederler ve buradan da Karadeniz’e geçerler. Yine de Akdeniz ve Ege’de göç etmeyen sardalya sürüleri bulunur. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. En lezzetli balıklar arasında yer alan sardalyanın ızgarası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. buğulması ve tuzlaması yapılır. Haziran-Eylül arası lezzetlidir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sarpa : Türkiye’nin hemen tüm kıyılarında bulunan sarpa ortalama 15-30 cm. boyundadır. İlkbahar ve sonbaharda iki üreme dönemi vardır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Eti yumuşak ve kılçıklı olan sarpanın ızgara ve buğulaması yapılır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tekir : Vücudunun kırmızı ya da pembemsi rengiyle kolaylıkla fark edilen tekir ya da barbunya Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ege Denizi’nde Mart-Haziran Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Akdeniz’de ise Mayıs-Haziran aylarında ürer. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Genelde 15-25 cm uzunluğundaki tekirin eti çok lezzetlidir. Tavası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ızgarası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kağıt kebabı ve buğulaması yapılır. En lezzetli olduğu dönem Ağustos-Kasım arasıdır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Uskumru : Aşırı avlanma nedeniyle uskumru sürüleri son yıllarda Marmara ve Karadeniz’e çıkamadığından göçü sona ermiştir. Türkiye sularında yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Büyüklüğü ortalama 30-35 cm kadardır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Eti lezzetli olan uskumrunun ızgarası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. tavası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. buğulaması ve çirosu makbuldür. Ekim ve kasın en lezzetli olduğu aylardır. Kaynak: Alıntılar - ensonhaber | |
|
27 Kasım 2012, 08:26 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hangi Balık - Hangi Mevsim - Hangi Ayda - Ne Zaman Yenir? En sevdiğim tat olan balık konusu açmışın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hamsi hariç hepsinide yiyorum kışın vazgeçilmezim.. Somon nerde ? |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hangi mevsim insanısınız ? | Ein | IF Anketler | 52 | 21 Mayıs 2024 16:03 |
Hangi Balık Hangi Balıkla Yaşar | Liaaa | Balıkçılık | 0 | 27 Nisan 2012 18:47 |
Hangi Ayda Hangi Ülkeye Gidilir? | Sihir | Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar | 0 | 29 Kasım 2011 11:33 |
Babalar günü hangi tarihte hangi ayda kutlanır? | AngeLus | Tebrikler & Kutlamalar | 0 | 12 Haziran 2011 14:22 |
Hangi Balık Ne Zaman Avlanır ? | Ein | Hayvanlar Alemi | 0 | 09 Aralık 2010 21:35 |