![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Mezgit Tava Malzeme Listesi 1 Kilogram Mezgit 1 Su Bardağı Un 1 Tatlı Kaşığı Tuz Kızartmak için 1 Su Bardağı Sıvı Yağ Mezgit Tava 1. Mezgit balıklarını ayıklamak için başının arka kısmına küçük bir çizik atıp, daha sonra başlarını kopararak temizleyin. 2. Daha sonra yıkayarak suyunun süzülmesi için bir süzgeçe alın. Üzerine tuz serperek harmanlayın. 3. Balıkları ayıklarken eğer içlerinden balık yumurtaları çıkarsa, içlerinde bırakırsanız dahi pişeceklerdir. Dışına çıkanları ise ayrıca unlayıp kızartabilrisiniz. 4. Düz bir tepsi ya da tabağın üzerine unu eleyerek alın. Balıkların tamamını unun üzerine döküp harmanlayabileceğiniz gibi, tek tek de unlayabilirsiniz. 5. Tavada yağı kızdırın. Mezgit kızartırken kolay pişirebilmek için bol yağ kullanın. Ancak mezgit kolay pişen bir balık olduğu için kızgın yağın içinde uzun süre tutarsanız kolayca kuruyabilir. 6. Balıkları orta hararetli ocakta ve çok fazla olmayan yağda, balıkların baş kısımları dışa gelecek şekilde dizin. Böylece tavaya daha fazla balık dizebilirsiniz. 7. Balıkların her iki tarafını da pişiridikten sonra havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın ve sıcak olarak servis yapın. Not: Mezgit tava yaparken yumurta kullanmak istiyorsanız, küçük Karadeniz mezgiti yerine mezgit fileto kullanabilirsiniz. Mezgit fileto tava tarifini deniz mahsulleri tariflerinde bulabilirsiniz. Afiyet Olsun... | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
mezgit, tava |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Saraykapi.com.tr: Esenyurt Sac Tava, Avcılar Sac Tava, Beylikdüzü Sac Tava | ZeuS | Web Site Tanıtımı | 0 | 10 Kasım 2023 13:42 |
Sütlü Mezgit Tava Tarifi | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 0 | 24 Ocak 2015 20:18 |
Diyet Mezgit Fileto | Elysian | Diyet Tarifleri | 0 | 15 Mart 2014 10:16 |
Mayonezli Mezgit | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2012 15:29 |
Yumurtalı mezgit (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 14:13 |