06 Şubat 2012, 22:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Dilbalığı Filetosu Somonlu (5 Kişilik-Tarif) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Dilbalığı Filetosu Somonlu Malzemeler: 1 kg Dilbalığı Filetosu 250 gr Somon Filetosu 1 Bağ Pazı 1 Havuç 1 Kabak 1 Patates 3 Limon Suyu Tuz, Karabiber Fesleğenli Sos İçin: 1 Demet Taze Fesleğen 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 2 Yeşil Soğan 2 Diş Sarmısak 1 Dal Maydanoz 1 Kahve Fincanı Su Tuz, Karabiber Tarifi: Dilbalığı filetolarının yarısını yağlı kağıdın üzerine dizin. Pazı yapraklarını kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkarın. Damarlarını temizleyip dil balığı filetolarının üzerine dizin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin. Diğer filotoları pazılı karışımın üzerine kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin. Alüminyum folyaya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda haşlayın. Fesleğenli sosu hazırlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın. Fesleğen sosunu servis tabağına alın. Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla verevine dilimleyin. Sosun üzerine yerleştirin. Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek haşlayın. Balık rulolarının etrafına dekoratif şekilde yerleştirin. Sıcak olarak servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Alıntı | |
|
Etiketler |
5, dilbalığı, filetosu, kişiliktarif, kişiliktarifi, somonlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baharatlı Dilbalığı | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 0 | 24 Ocak 2015 20:30 |
Soslu dilbalığı tarifi | Lykia | Deniz Ürünleri | 0 | 02 Eylül 2014 18:33 |
Avakado ve Füme Somonlu Krep (6 Kişilik- Tarif) | Sevda | Deniz Ürünleri | 1 | 07 Şubat 2012 00:57 |