IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Ocak 2012, 17:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Somon Gravlaks





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Somon Gravlaks
Uygun bir yerde yeterli miktarda kahverengi şeker ve tuzu karıştırınız.(Karışım oranı: 1 kap kahverengi şekere 2/3 kap tuz) Somon fileto dilimini, streç film üzerinde, derisi aşağı gelecek şekilde düz, derin bir kap içine yerleştiriniz. (Balıktan sızan suların dışarı taşmaması için bu kabın kenarları biraz yüksek olmalı.) Bu tuz şeker karışımıyla somon diliminin üzerini tamamen kaplayınız.
Üzerine de ince kıyılmış dereotunu yerleştiniz. (Bolca dereotu) Daha sonra bu somon dilimini streç film ile paketleyiniz. Üzerine de somon diliminin büyüklüğüne göre bir veya iki kiloluk şeker poşeti gibi bir ağırlık koyunuz. Böylece hazırladığınız balığı buzdolabında en az 2 gün bekletiniz. İki tam gün sonra somon üstündeki dereotları ve erimemiş malzeme alınarak akarsu altında yıkanmalıdır. Bekleme süresi içinde somondan sızan sıvının bir kısmı sos yapılmak üzere muhafaza edilmelidir.

Sos hazırlamak için:
Dijon tipi bir hardal seçilmelidir. Sos, hardal içine zeytinyağı ve muhafaza edilen bir miktar sıvıdan konarak hazırlanır. (Somondan sızan sıvı oldukça tuzlu olduğundan sosa dikkatli bir şekilde ilave edilmelidir. Aksi halde sos yenmeyecek kadar tuzlu olur.) Bu sosa istenirse karabiber de katılabilir.
Somon keskin bir bıçakla ince dilimler halinde kesilerek ikram edilir. Ayrı bir kap içinde getirilen sostan herkes dilediği kadar alır.
Bu tarifi sağlık ve afiyetle tüketmenizi dilerim.


SALMON GRAVLAX

Mix enough salt and brown sugar (For 1 cup of Brown sugar, 2/3 cup of salt) and cover the filet of salmon entirely. Put some dill on top of the crust. Wrap it with saran paper. Put weight on top of it. Let it stay in refrigerator for 2 days. After 2 days wash the salmon under running water. Keep some of the marinated for the sauce. Cut the salmon in thin slices. Make the sauce with mustard, the marinate and olive oil, black papper to taste.
Enjoy this recipe for many many happy eating.

Yvon Lecuir

Alıntılar (Quote)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
gravlaks, somon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fırında Somon Sevda Deniz Ürünleri 1 28 Kasım 2012 01:53
Somon Şiş Burce Deniz Ürünleri 0 03 Mayıs 2012 23:32
Somon Izgara Liaaa Deniz Ürünleri 0 18 Şubat 2012 16:22
Somon Balıkları Ein Hayvanlar Alemi 0 09 Aralık 2010 22:08
Somon Buğulama Dilara Et Yemekleri 0 23 Nisan 2010 12:37