⚠️ Güvenlik nedeniyle tüm kullanıcı şifreleri sıfırlanmıştır. Lütfen buraya tıklayarak yeni şifre talep ediniz.
IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

9Beğeni(ler)
  • 2 Post By Eva
  • 2 Post By Mara
  • 1 Post By Sanem
  • 1 Post By Eva
  • 2 Post By Zeytin
  • 1 Post By Mara

 
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 29 Haziran 2018, 18:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ara Aşı: Arabaşı Çorbası Tarifi




Malzemeler

•1 adet küçük bütün tavuk
•1 adet büyük boy soğan
•2 yemek kaşığı beyaz un
•1 yemek kaşığı domates salçası
•1 yemek kaşığı acı biber salçası
•1 yemek kaşığı tereyağ
•1 yemek kaşığı sıvı yağ
•1/2 adet havuç
•2 dal kereviz sapı
•1 diş sarımsak
•2-3 dal maydanoz sapı
•1 adet defne yaprağı
•1 çay kaşığı kırmızı pul biber
•1 tatlı kaşığı tuz

Püf Noktası
•Tavuk suyu ne kadar lezzetli olursa, çorba o kadar lezzetli olacaktır.

Pişirme Önerisi
•Çorbaya tavukları eklemeden önce pürüzsüz bir karışım olduğuna emin olun.

Nasıl Yapılır?
•Tavuğu bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca o suyu dökün ve bir daha su koyun.
•Bu işlemin amacı tavuk suyunun berrak dolayısıyla çorbanın da berrak olması.
•Bu sefer kereviz sapını, dörde böldüğünüz soğanı, 3 parçaya kestiğiniz havucu, sarımsağı, defne yaprağını ve maydanoz saplarını da suya ekleyin.
•En az 9 bardak su olmalı. Su kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıngırdamada kalsın.
•Arada bir konrtol edin, suyun üzerinde kef birikirse onu alın. Bu tavuk suyu 1 saat kadar pişmeli.
•Bir saatin sonunda tavuğu tencereden alıp suyunu süzün ama suyu kesinlikle dökmeyin. Çorbaya asıl lezzetini veren bu su.
•Tencerede tereyağını eritin, sıvıyağı da ekleyin. Yağ ısınınca unu eleyerek ekleyin ve kavurmaya başlayın.
•Unun kokusu çıkmaya başlayınca, salçaları da ekleyip salçalarında kokusu çıkana kadar kavurun.
•Salçalarda kavrulduktan sonra, yavaş yavaş 8 bardak tavuk suyunu ekleyin, aynı anda bir çırpıcıyla hızlı hızlı karıştırın ki topaklanmasın.
•Karışımın kaynadığına, topaksız ve homojen olduğuna emin olmadan kesinlikle tavukları eklemeyin. Eğer topaklar varsa, tavukları eklemeden hemen önce çorbayı blenderdan geçirin.
•Pürüzsüz olan kaynamış karışıma didiklenmiş tavukları da ekleyip, 30 dakika boyunca kısık ateşte, ara ara karıştırarak beraber pişmeye bırakın


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
¿
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
corba, tarif, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşkembe Çorbası Tarifi PcChoLik Çorbalar 0 13 Şubat 2016 00:10
Pazılı Köy Çorbası Tarifi Elysian Çorbalar 0 24 Kasım 2014 10:43
Hal Çorbası Tarifi Amelia Çorbalar 0 28 Ağustos 2014 21:19
Sultan Çorbası Tarifi oneofgirl Çorbalar 0 21 Temmuz 2013 12:29
Patates Çorbası Tarifi Damla Çorbalar 0 10 Eylül 2011 11:14