08 Ekim 2014, 17:20 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zencefilli Havuç Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 5 adet orta boy havuç 1 adet büyük boy kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 adet küp şeker büyüklüğünde taze zencefil 4 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1/2 çay kaşığı tuz NASIL YAPILIR? Kabuğunu soyduğunuz havuçları ve kuru soğanı birer cm. büyüklüğünde yemeklik doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanlarla birlikte havuçları hafif bir renk alana kadar kızgın yağda soteleyin. Sarımsak ve ince ince kıydığınız taze zencefilleri ayrı kaplarda ezin ve aromalarının açığa çıkmasını sağlayın. Kavrulan soğan ve havuçlara, ezilmiş sarımsak ve taze zencefilleri katın. Zencefilin kokusu etrafı sarana kadar soteleme işlemini sürdürün. Tane karabiberleri de ilave ettikten sonra tüm malzemenin üzerini yaklaşık üç parmak kalınlığında geçecek kadar (ortalama 4 su bardağı) sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirdiğiniz çorbayı, el blenderında püre haline getirdikten sonra tuzunu katın. Arzuya göre çorbanın posa kısmını tel süzgeç yardımıyla aldıktan sonra sıcak olarak servis edin. sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
çorbası, havuc, zencefilli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zencefilli Zerdeçallı Yoğurt Çorbası | Amelia | Çorbalar | 1 | 03 Şubat 2014 07:50 |
Zencefilli Kereviz Çorbası | xena | Çorbalar | 0 | 19 Mart 2013 17:56 |
Zencefilli Patates ve Havuç Çorbası | N999 | Çorbalar | 1 | 11 Haziran 2012 10:10 |
Zencefilli Kavun Çorbası | N999 | Çorbalar | 0 | 01 Mayıs 2012 15:02 |