26 Şubat 2014, 12:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kamelya Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Yarım kilo iç bezelye 2 çorba kaşığı margarin 2 tane orta boy patates 2 tane orta boy kuru soğan 1 tane küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı 15 su bardağı su ya da et suyu (konserve bezelye ise 10 bardak su ) Çeyrek tavuk eti Terbiyesi için gerekli olan malzemeler 2 çorba kaşığı un 1 tane limon suyu 2 tane yumurta 1 kahve fincanı krema Yapılışı: İnce ince doğranmış olan soğanlar 2 kaşık margarinle pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlarun üzerine küçük küp şeklinde doğranmış olan patatesler ve kerevizler ilave edilip 5 dakika boyunca sote edilir. Sotelenen sebzelerin üzerine bezelyeler ilave edilip 2 dakika daha sote edilir. Sotelenmiş sebzelere su ve tuz ilave edilip 1 saat boyunca kaynatılır. ( Konserve bezelye kullanacaksanız 20 dakika yeterli olacaktır.) Tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyulup kaynatılır. Haşlanan tavuk eti küçük parçalar halinde kesilir. Haşlanan sebzeler blendardan geçirilerek püre haline getirilir. Püre haline gelen sebzeler tekrar tencereye koyularak ısıtılır. Bir kaseye 2 yumurta sarısı,krema,un ve limon suyu eklenerek iyice çırpılır. Hazırlanan çorbadan 1 kepçe alınıp terbiyeye eklenir. Hazırlanan terbiye yavaş yavaş çorbaya ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir ve tavuk etleri de eklenerek bir taşım daha kaynatılır. İsterseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. | |
|
Etiketler |
çorbası, kamelya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balkabağı Çorbası, Balkabağı Çorbası Tarifi. | Sevda | Çorbalar | 0 | 27 Temmuz 2012 18:40 |
Kış Çorbası | Liaaa | Çorbalar | 0 | 15 Şubat 2012 10:54 |
Yaz Çorbası | Sevda | Çorbalar | 0 | 22 Haziran 2011 19:19 |
Kamelya çiçeği bakımı | Ruj | Bahçe Bakımı ve Çiçekler | 0 | 13 Aralık 2010 02:34 |
Aş Çorbası | Dilara | Çorbalar | 0 | 23 Nisan 2010 15:09 |