Yeni forumumuza geçiş süreci başlamıştır. Bu süreçte yaşanabilecek erişim sorunları veya diğer teknik aksaklıklar için anlayışınızı rica ederiz. Sabır ve desteğiniz için teşekkür ederiz.
Önce mercimekleri yarısını suyla doldurduğumuz tenceremizde karası çıkana kadar 15-20 dakika haşlıyoruz. Sonra süzüp tencereye yeni ılık suyumuzu koyup mercimekleri boşaltıyoruz. Üzerine hamurlar ile beraber 1 bulyon atarak biraz kaynamasını bekliyoruz. Bir yanda çırpmış olduğumuz yoğurta dövdüğümüz sarımsakları karıştırıp 1-2 dakika çırpıyoruz. Daha sonra tencereye karıştırarak döküyoruz. Bu şekilde 5 dakika kadar karıştırıyoruz. Biraz yoğun isterseniz un çırpabilirsiniz. Afiyet olsun.