22 Ağustos 2013, 16:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Valide Sultan Çorbası Malzemeler: 3 yemek kaşığı un (dolu) 1 adet yumurta 1,5 su bardağı yoğurt 2 su bardağı sıcak et suyu 3-4 su bardağı sıcak su tuz, karabiber Bir fiske kadar kimyon Köftesi İçin: 200 gram köftelik kıyma (Yağsız) 1 dilim ekmek (rondodan geçirilmiş) 1 adet ufak soğanın rendesi Bir küçük diş rendelenmiş sarımsak tuz, karabiber, kimyon Köftesinin Hazırlanışı: Köfte malzemelerinin hepsini karıştırarak yoğurun. Yoğurduktan sonra 20 dakika bekletin. Sonra bir tepsi içerisine un serpin ve bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayıp içerisine koyup bekleyin. Çorbanın Hazırlanışı: Yoğurt, yumurta ve unu karıştırın. Fakat unu kavurmayın. 3 su bardağı soğuk suyu ilave edin ve kısık ateşte ısınana kadar bekleyin. Isındıktan sonra içerisine et suyunu ilave edin. Yavaş yavaş karıştırmayı sürdürün. Kaynama sırasında içerisine kimyon, una bulanmış bilye büyüklüğünde oluşturmuş olduğunuz köftelerinizi ekleyin (Köfteleri içerisine koyarken dikkat edin, yanmayın). En son olarak çorbanın tuzunuda ilave ederek kaynadıktan 10 dakika sonra altını kapatın. Çorbanızı dinlendirin. İsterseniz üzerine nane, kırmızı biber, yağdan oluşan soslarda yapıp dökebilirsiniz. Önemli Not: Çorbanın kıvamı koyu olursa üzerine sürekli et suyu veya sıcak su eklemeyi unutmayın. Tuzunu ise altını kapatmaya yakın bir sürede ilave etmelisiniz. Eğer yanlış zamanda eklerseniz yoğurt kesilir ve göz göz olur. | |
|
Etiketler |
çorbası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bezmialem Valide Sultan | Liaaa | İslamiyet | 0 | 11 Temmuz 2012 18:56 |
Valide Sultan’ın bir milyon dolarlık çekimi | PassioN | Haber Arşivi | 1 | 24 Mart 2012 17:30 |
Valide Nurbanu Sultan | Kalemzede | Tarih | 0 | 21 Ağustos 2011 16:20 |