03 Mart 2016, 23:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İrmikli Kayısı Püresi Malzemeler 6-8 adet kayısı 2 tepeleme yemek kaşığı irmik 1 tatlı kaşığı pekmez (isteğe bağlı) Hazırlanışı Kayısıları sirkeli suda bekletip bol su ile yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkaralım ve ikiye bölerek tencereye alalım. 2 su bardağı su ile kayısıları 10 dakika pişirelim. Kayısıların kabuklarını bir çatal yardımıyla soyalım. Patates ezici ya da çatalla ezdiğimiz kayısıları püre haline getirelim. İrmiği ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 5 dakika daha pişirelim (Bu aşamada suyunu çok çektirmişseniz 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyebilirsiniz.) Püremiz ılıdıktan sonra dilersek pekmez ile tatlandıralım ve bebeğimize sunalım.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
irmik, kayısı, pekmez |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yeşil Kabak Püresi Tarifi - Yeşil Kabak Püresi Nasıl Yapılır? | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 23:18 |
Muz Şeftali Püresi Tarifi - Muz Şeftali Püresi Nasıl Yapılır? | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 23:17 |
İrmikli muhallebi | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 2 | 16 Şubat 2016 17:29 |
Elmalı İrmikli Puding | Dilara | Tatlılar | 0 | 14 Ağustos 2010 13:02 |
İrmikli Köfte | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Aralık 2009 07:18 |