21 Mayıs 2014, 20:06 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Soya Fasulyesi Tarımı Soya dünyada önemli bir yağ bitkisi olup üretimde 1. sırayı almaktadır. Ülkemizdeki yağ bitkisi üretimi tüketimi karşılamadığı için bu açık ithalat ile kapatılmaktadır. Bu sebeple Tarım Bakanlığı tarafından Soya, prim ödenen bitkiler arasına alınarak Soya üreticisine kilogram başına destekleme primi ödenmektedir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Soya bitkisi, tanesindeki ortalama %18-20 yağ, %40 protein, %30 karbonhidrat, % 5 mineral madde (fosfor, potasyum, kalsiyum, kükürt, magnezyum vb) ve çok sayıdaki vitaminlerle (en çok A ve B), ayrıca proteinin yapısında zengin ve değerli amino asitler bulundurması nedeniyle, "harika bitki" olarak da anılmaktadır.Ülkemizde genelde hayvan beslemede vazgeçilmez yem olarak kullanılan soya üretimimiz yetmediği için ithal edilmektedir. İklim ve Toprak isteği: Soya sıcak, ılıman ve karasal iklim bölgelerinde tarımı yapılan yazlık bir bitkidir. Soya 18 derecenin altında ve 35 derecenin üstünde gelişimi yavaşlar en iyi 25 derecede gelişir. Toprak isteği olarak geçirgenliği iyi, suyu göllendirmeyen, fakat su tutma kapasitesi iyi, toprak pH’ sı 7.0-7.5 arasında olan tınlı topraklar, soya tarımı için ideal topraklardır. pH seviyesi yüksek topraklar soya tarımı için tercih edilmemelidir. Alıntıdır. | |
|
Etiketler |
fasulyesi, soya, tarımı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kavun Tarımı | Violent | Bahçe Bakımı ve Çiçekler | 0 | 21 Mayıs 2014 20:05 |
Maş fasulyesi salatası | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 21 Haziran 2013 12:02 |
Diyet Gelin Fasulyesi | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 25 Kasım 2012 21:11 |
Vejetaryenseniz bol soya fasulyesi yiyin | Zen | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 30 Ekim 2012 14:42 |
Vejeteryanlara Sarı mung fasulyesi | Lady | Yemek Tarifleri | 0 | 17 Temmuz 2010 11:34 |