IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Seyra
  • 1 Post By Violent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Eylül 2014, 20:09   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çikolata dolgulu macaron





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

90 gram yumurta akı
90 gram toz badem
200 gram pudra şekeri
50 gram toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Kreması için:

200 gram bitter çikolata
200 gram krema
Üzeri için:

1 çay kaşığı tarçın


NASIL YAPILIR?

Makaronların arasında kullanacağınız kremayı hazırlamak için; kremayı sos tenceresinde kısık ateşte kaynatın.
Küçük parçalar halinde kestiğiniz bitter çikolatayı kremaya katın ve aralarda karıştırarak erimesini sağlayın.
Kıvam alan kremayı cam bir kaba aktarın, ılındıktan sonra buzdolabında soğutun.
Makaronları hazırlamak için; yumurta aklarını tuz ilavesi ile cam bir kapta yüksek devirde çırpın.
Köpürmeye başlayan çırpılmış yumurta aklarına toz şekeri azar azar ekleyin ve koyu bir krema kıvamını alana kadar çırpma işlemini sürdürün.
Toz badem ve pudra şekerini eleyin. Badem tozu ve pudra şekerinin elek üzerinde kalan pütürlü kısımlarını kullanmayın.
Elediğiniz pudra şekerli badem karışımının yarısını çırpılmış yumurta akına akın. Yumurta aklarının sönmemesi için; karışımı tahta bir kaşık ya da plastik bir spatula yardımıyla alttan üste doğru tek yönde ve yavaşça karıştırın.
Kalan karışımı ekleyerek aynı işlemi tekrarlayın. Alttan üste doğru havalandırarak karıştırdığınız takdirde yumurta akları sönmeyecektir, unutmayın.
Fırın tepsilerinin üzerine macaronların daha iyi yapışması ve yayılmaması için silpat serin. Üzerlerini de yağlı kağıt ile kaplayın.
Ardından; önceden ısıtılmış 140 derece fırında, orta bölmede 18- 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin.
Hazırladığınız macaron kurabiyelerin arasına buzdolabında soğuttuğunuz kremadan koyup kapatın. Lezzetinin tam olarak anlaşılması için buzdolabında beklettikten sonra servis edin.
Arzuya göre üzerlerine tarçın serpin ve candan sevdiklerinizle paylaşın.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Alt 28 Eylül 2014, 22:32   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çikolata dolgulu macaron




macaron çok seviyorum ama kendi yaptiklarimdansa alip yemeyi tercih ediyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cikolata, dolgulu, macaron


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dolgulu Kule PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 26 Eylül 2014 13:37
Hindistan Cevizli Dolgulu Kurabiye Lcia Kek Tarifleri 0 01 Eylül 2014 20:54
Peynir dolgulu toplar Zen Hamur İşleri 0 10 Kasım 2012 23:04
Çikolata ve Armut Dolgulu Kraphen Liaaa Hamur İşleri 0 13 Ekim 2012 14:55
Peynir Dolgulu Biber N999 Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 01 Şubat 2012 20:29