04 Temmuz 2014, 12:40 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaymak Batırma Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 3 kg yağlı çiğ süt 40 gram yaş maya Yeteri kadar ılık su 3 adet kesme şeker 2 su bardağı un Yarım su bardağı bal Yarım su bardağı tozşeker 150 gram toz antepfıstığı Kaymak Batırma Yapılışı SÜTÜN üzerinin kaymak bağlaması için bir gece önceden sütü 4 adet tepsiye pay edip, buzdolabında dinlendirin. Yaş mayayı az miktarda ılık suda eritin. Kesme şeker ekleyip, karıştırın. Azar azar un ekleyip, krep hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde edin. Hamur iki misli kabarana dek üzerini kapatıp, dinlendirin. Hamurdan küçük boy bir kepçeyle alıp, kısık ateşte ve yapışmaz yüzeyli tavada tek tarafını kızartın. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kaymak bağlamış sütü buzdolabından alın. 1 adet hamurun kızartılmamış tarafını kaymağa batırıp çıkarın. Üzerine bal gezdirin. Tozşeker ve antepfıstığı serpip servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
aperatifler, atıştırmalıklar, batırma, kahvaltılıklar, kaymak, pratik tarifler, resimli tarifler, tarifi, yemek tarifleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ev Yapımı Kaymak | oneofgirl | Yemek Tarifleri | 0 | 22 Ağustos 2013 17:37 |
Her cilt tipine bir kaymak maskesi! | Zen | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 12 Haziran 2013 15:52 |
Batırma Pilavı | Burce | Makarnalar Pilavlar | 0 | 13 Mayıs 2012 23:10 |
Bal ve Kaymak | Sır | Aşk ve Sevgi Köşesi | 0 | 26 Mart 2011 18:10 |
Gölleme (batırma) (ankara) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:54 |