05 Haziran 2014, 20:04 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Anasonlu Grissini Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler İki buçuk su bardağı kepekli un 1 paket (10 gram) yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı su Üzeri için: 1 adet yumurtanın akı 2-3 çorba kaşığı anason Anasonlu Grissini Yapılışı DERİN bir kaba un, yaş maya, tuz, tozşeker, sıvıyağ ve suyu alıp, 4-5 dakika yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin. Hamuru 15 eşit bezeye ayırın ve her birini düz bir zemin üzerinde yuvarlayarak uzatın. Daha sonra uzun çubuk haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. 10 dakika bu şekilde bekletin ve üzerlerine yumurta akı sürüp, anason serpin. Oda sıcaklığında 30 dakika mayalanması için bekletin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
anasonlu, grissini |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Salamlı Grissini | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 31 Mayıs 2014 13:50 |
Anasonlu Kurabiye | oneofgirl | Hamur İşleri | 0 | 22 Ağustos 2013 16:41 |
Anasonlu kahke (kilis) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 14:40 |